Pozvánka: 1. ZIMNÝ CYKLONÁREZ - bikepoint.sk

Pozvánka: 1. ZIMNÝ CYKLONÁREZ

vložené 04. 01. 2017 o 21:32

Poď na dno vlastných síl obklopený horským chladom ďaleko za limitmi fitnes krások a požieračov kuraciny.

Daj si januárový CYKLONÁREZ - už 14. januára v Nízkych Tatrách!

Dátum a miesto konania

14. január 2017

Partizánska Ľupča – Ľupčianska dolina

Trasy

Základná – 17 km, 630 metrov prevýšenie

- vedie z Partizánskej Ľupče po asfaltovej ceste (dúfame, že bude zasnežená) Ľupčianskou dolinou v neustálom, no veľmi miernom stúpaní. Po zhruba 14-tich kilometroch nasleduje odbočka do osady Magurka a tri kilometre cesty, ktorá stúpa oveľa prudšie. „Bič plieska na konci“ platí doslova aj tu, posledné zvyšky síl z vás vysaje záverečné stúpanie.

Kategórie

A: 21km muži MTB

B: 21 km ženy MTB

C: 21 km muži/ženy Fatbike

D: 21 km muži/ženy eBike

 

E: 17 km muži/ženy MTB

F: 17 km muži/ženy Fatbike

G: 17 km muži/ženy eBike

Prezentácia

– na mieste štartu v sobotu: 7:30 – 10:30

Občerstvenie

v cieli – čaj a polievka

v prípade veľkého mrazu jedna občerstvovačka na trati

Prihlásenie

Na pretek sa môžete prihlásiť zaslaním mailu na adresu: bicyklomposlovensku@gmail.com, kde uvediete svoje meno, priezvisko, dátum narodenia, klubovú príslušnosť a kategóriu, v ktorej chcete súťažiť.

Štartovné je 13 €, pretekári s uhradeným štartovným do soboty 7. januára 2017 získajú číslo s vlastným menom a tašku s darčekom. Všetci pretekári získajú v cene občerstvenie v cieli a fotografie z trate.

Štartovné môžete uhradiť na účet v ČSOB: SK98 7500 0000 0040 2362 8704

Pretekári mladší ako 18 rokov môžu štartovať len s písomným súhlasom zákonného zástupcu.

Cesta späť

Cieľ preteku je na inom mieste než štart. Návrat je jednoduchý, stále v klesaní, no v mraze môže byť nepríjemný. Preto pretekári dostanú pri registrácii vrece, do ktorého si môžu nabaliť suché a teplé veci na zjazd a tie im vyvezieme do cieľa.

Ubytovanie

Ak by niekto chcel ostať spať na chate v cieli, napíšte nám mail aj s počtom osôb prípadne kontaktujte priamo chatu Magurka: magurka.eu.

Odporúčania

Jednoduchá ani náročnejšia trasa nemajú žiadne ťažké technické úseky, ide sa po lesných a asfaltových cestách. Pretekárov na náročnejšej trase čaká klesanie (nič náročné), a preto odporúčame mať so sebou aspoň tenkú vetrovku, ktorú na seba hodíte pred zjazdom – zožerie vám to pár sekúnd, ale zdravie máme len jedno.

Pretekárom zároveň odporúčame na deň preteku uzavrieť poistenie na zásah Horskej záchrannej služby (cca 2 - 3 €). O vašu bezpečnosť sa budú starať horskí záchranári s riadnym technickým vybavením, ale môže sa stať, že dôjde k úrazu, ktorý si bude vyžadovať transport vrtuľníkom. Chlapi s mašinou však nemajú na väčšine trasy kde pristáť, preto v prípade potreby budú musieť pacienta vyzdvihnúť z terénu pomocou palubného navijaku, čo je už technický zásah a klasické zdravotné poistenie sa naň nevzťahuje. Veríme, že k tomuto scenáru nedôjde, ale hold, nejdete do fitka a v horách sa veci vedia zomlieť niekedy príliš rýchlo.

Povinné vybavenie

Pretekári musia mať cyklistickú prilbu riadne uchytenú na hlave. Jazdci na trase bez nej budú diskvalifikovaní. Odporúčame dlhé, zimné rukavice a celkové oblečenie do chladu.

Viac informácií nájdete na stránke: visitliptov.sk/podujatie/1-zimny-cyklonarez.

Autor: Luboš Dupkala

Zdroj:BicyklomPoSlovensku

Diskusia