Pozvánka: Kráľovský MTB maratón a Kráľovské enduro - bikepoint.sk

Pozvánka: Kráľovský MTB maratón a Kráľovské enduro

vložené 16. 08. 2016 o 09:12

Kráľovský MTB maratón a Kráľovské enduro

Až dva kráľovské tituly možno získať počas víkendového bicyklového podujatia 20. – 21. augusta v obci Granč Petrovce na východe Slovenska.

Kráľovský maratón

Deviaty ročník Kráľovského MTB maratónu doplnia prvé oficiálne Majstrovstvá Slovenska v endure. Organizátori sobotňajšieho maratónu si pre nerozhodných maratóncov pripravili možnosť výberu dĺžky trasy priamo počas pretekov. Každý pretekár má na 40. kilometri možnosť rozhodnúť sa, či odbočí do cieľa kratšej trate alebo absolvuje celú 80 km dlhú trať. Vytrvalým bude odmenou jazda najkrajšími časťami trate. Previerkou hodnou skutočných kráľov, bude výstup na vrchol Smrekovice, popasovanie sa s nástrahami Kráľovských zjazdov, no najmä prekonanie samých seba. Na celej trati absolvujú maratónci 10 singlových zjazdov a množstvo zábavných trailových úsekov.           Maratónsku trať možno nesúťažne absolvovať aj na elektrobikoch. Nezabudlo sa ani na hobby cyklistov, pre ktorých je určená 23 km dlhá trať. Najmenší si zmerajú sily na pol kilometra dlhom Baby King Race.

Kráľovské enduro

V nedeľu 21. augusta sa bude konať Kráľovské enduro, ktoré je zároveň prvými oficiálnymi Majstrovstvami Slovenska v tejto disciplíne. Tento rok čaká na bikerov 38 km dlhá trať s prevýšením 1 500 m a 7 meraných úsekov – RS.

Organizátori mysleli aj na tých, ktorí majú záujem vyskúšať si enduro prvýkrát. Špeciálna kategória „maratónske enduro“ je pre maratóncov bez vysokozdvihových bicyklov a brnenia, ktorí chcú okúsiť pikantnosť endura, kde každý meter RSiek bude skúškou odvahy, umenia, ale aj nervov.

Na víťazov jednotlivých tratí Kráľovského MTB maratónu (80-40-25 km) a Kráľovského endura čakajú štýlové kráľovské dresy.

BLIŽŠIE INFORMÁCIE

Termín Kráľovský maratón

20. 8. 2016

Kráľovské enduro

21. 8. 2016

Lokalita Granč Petrovce

Trate

Kráľovský maratón 80km/ prevýšenie 3 000m

Polmaratón 40km/ prevýšenie 1 500m

Family 25ka 23 km/ prevýšenie 400m

Kráľovské enduro 38km/ prevýšenie 1 500m

 

V rámci podujatia budú Baby King Race (0,4km), možnosť absolvovať maratónsku trať na elektrobikoch

Viac informácií na www.kralovskymaraton.sk

Autor: Luboš Dupkala

Diskusia