Pozvánka na

Pozvánka na "DUBNIČÁK" 26.8.2017

vložené 02. 08. 2017 o 12:59

Prihlasovanie na Novodubnický maratón je v plnom prúde

„Dubničák“ sa koná v  Novej Dubnici  v sobotu,  26.8.2017. Pokojne sa však môžete zastaviť už v piatok. Vo večerných hodinách už bude spustená prezentácia a tak si môžete predštartové  formality vybaviť  v pokoji deň pred pretekom.  A potom sa môžete prebehnúť na sprievodnom podujatí  s názvom OSA Nočný beh mestom. Samotný maratón v sobotu ponúkne 5 tratí, ktoré vedú chrbtami a údoliami Strážovských vrchov z ktorých si určite vyberie biker každej výkonnostnej kategórie:

MAYO FAMILY (9km/170m)

MAYO BASIC (17km/430m)

KLASIK (44km/1400m)

HARD (73km / 2400m)

NIVEA KING (101km/3400m)

Môžete s rodinkou výletovať najbližším okolím  Novej Dubnice, ale môžete si aj poriadne naložiť a zapretekať si na poctivých tratiach.  Tie sa od minulého roka zmenili len kozmeticky a to v dojazde do mesta  a vylepšením prešla najpopulárnejšia trať KLASIK.  Najmenšie deti budú môcť dopoludnia súťažiť na námestí  na bicyklíkoch a odrážadlách na sprievodnom podujatí - OSA CYKLOKRUHY. Pripravený je aj pretek pre dospelých – na kolobežkách. Aj samotné štarty maratónu sa budú konať na námestí  popri tomuto podujatiu. Štartovné sa dá tradične uhradiť vo viacerých vlnách a pre účastníkov z ČR je pre pohodlnú platbu v CZK pripravený aj účet v českej banke.  Účastníci trate MAYO FAMILY majú pri včasnom prihlásení  štartovné zdarma Každý pretekár si bude môcť zdarma po preteku stiahnuť jednu zo svojich profesionálne zhotovených  fotografií z preteku rámci služby HVIEZDA FaxCopy. V rámci maratónu sa môžete zúčastniť „súťaže“ o najpočetnejšiu maratónsku rodinu. Odmeňujeme aj najstaršieho účastníka, všetky deti do 12.rokov a malá pozornosť sa ujde aj všetkým ženám na maratóne.  Hej, ženy máme radi a vážime si ich a preto sme pre ne  na dvoch najdlhších tratiach pripravili aj horskú prémiu – NIVEA KRÁĽOVNÁ BASKE.

Novodubnický maratón (alebo Dubničák, ak chcete) je najstarší maratón horských bicyklov na Slovensku. Tento rok sa koná už 23.ročník. Voľakedy sa hrdil aj prívlastkom najväčší, ale o to nejde.  Často sa označuje aj ako jeden z najťažších MTB maratónov na Slovensku.  Ale ani o to nejde, lebo takéto hodnotenie je len o uhle pohľadu. Historicky vzaté,  jeho parametre z roku 2000 iné takéto podujatie na Slovensku  však ešte neprekonalo.  Na Dubničáku si nevybojujete body do žiadneho seriálu a nevyhráte prizemoney.  Sorry, možno nabudúce.  To prečo by ste mali do Novej Dubnice prísť sú  trate ktoré naozaj ponúkajú všetko čo treba  a skvelá atmosféra podujatia.  A o to ide.

Novodubnický maratón pre vás organizuje MTB klub Dubnica, mesto Nová Dubnica a koná sa pod záštitou TSK na čele s predsedom TSK pánom Jaroslavom Baškom.

Odporúčame vám prihlásiť sa do 1.8. , len do tohto dátumu platíte najlacnejšie štartovné a len do tohto dátumu si môžete objednať aj kultové pamätné tričko.

Podrobnosti  nájdete na webe  http://www.maraton.sk a FB stránkach: https://www.facebook.com/novodubnickymaraton

Autor: Luboš Dupkala

Diskusia