1. etapa Okolo Ománu, P.SAGAN siedmy - bikepoint.sk

1. etapa Okolo Ománu, P.SAGAN siedmy

vložené 17. 02. 2015 o 15:33

Po rovinatých pretekoch v Dubaji a Katare sa začal dnes tretí pretek na arabskom poloostrove Okolo Ománu. Po šprintéroch v dvoch predchádzajúcich pretekoch prídu na rad vo štvrtej etape aj vrchári. Šesť etáp Tour of Oman meria 989 km.

Na štarte dnešnej prvej etapy šiesteho ročníka Okolo Ománu stála dvojica slovenských pretekárov. V drese Tinkoff - Saxo PETER SAGAN a v červeno čiernom drese BMC Racing Teamu PETER VELITS.

Medzi najväčších favoritov na červený dres patrí Vincenzo Nibali (Astana Pro Team), Tejay van Garderen (BMC Racing Team), Rafal Majka (Tinkoff-Saxo), Joaquím Rodríguez (Team Katusha). Tento rok chýbal na štarte víťaz posledných dvoch ročníkov Christopher Froome (Sky ProCycling).

1. etapa merala 161 kilometrov. Rovinatá etapa začínala v Bayt Al Naman Castle a končila v Al Wutayyah. O víťazovi etapy rozhodol šprint, v ktorom bol najrýchlejší Talian Andrea Guardini (Astana Pro Team) pred Belgičanom Tomom Boonenom (Etixx - Quick Step) a Talianom Matteom Pelucchim (IAM Cycling Team).

PETER SAGAN (Tinkoff-Saxo) prešiel cieľom na 7. mieste bez straty. Bez straty na víťaza prišiel na 27. mieste aj PETER VELITS (BMC Racing Team).

Do červeného dresu pre lídra pretekov sa obliekol Andrea Guardini (Astana Pro Team).

 

Priebežné poradie po 1. etape:

1. Andrea Guardini.....Astana Pro Team.....3h 45' 27''

2. Tom Boonen.....Etixx - Quick Step.....+ 00' 04''

3. Patrick Konrad.....Bora- Argon 18.....+ 00' 05''

10. PETER SAGAN.....Tinkoff-Saxo.....+ 00' 10''

30. PETER VELITS.....BMC Racing Team.....+ 00' 10''

 

Autor: Milan Majtán

 

Diskusia