13. etapa Tour de France 2017 - bikepoint.sk

13. etapa Tour de France 2017

vložené 14. 07. 2017 o 19:46

Dnes čakala na cyklistov jedna z najkratších etáp v histórii Tour de France.

Horská etapa zo Saint-Girons do Foix mala len 101 kilometrov. V 13. pyrenejskej etape, na štátny francúzsky sviatok Deň dobitia Bastily, museli cyklisti prekonať tri stúpania prvej kategórie - Col de Latrape s dĺžkou 5,6 kilometra s priemerom 7,3 %, desať kilometrový Col d'Agnes s priemerom 8,2 % a Mur de Péguère s dĺžkou 9,3 kilometra s priemerom 7,9 %. Z vrcholu posledného stúpania bolo do cieľa ešte 27 kilometrov.

Pred stúpaním na dnešný prvý kopec Col de Latrape sa do čela dostala dvojica Alberto Contador (Trek - Segafredo) s Mikelom Landom (Team Sky), ku ktorým sa tesne pred vrcholom tretieho stúpania pridala ďalšia dvojica Nairo Quintana (Movistar Team) a Waren Barguil (Team Sunweb).

Za skupinou v čele si v poslednom stúpaní nastupovali viacerý favoriti na celkové prvenstvo, ale všetci sa navzájom ustrážili.

Vedúca štvorica prišla spolu až do cieľa, kde o víťazstvo špurtovala. Najrýchlejším bol nakoniec bodkovaný domáci Waren Barguil. Druhý skončil Kolumbíjčan Nairo Quintana, tretí bol Španiel Alberto Contador.

Dvadsaťpäť ročný Francúz Waren Barguil získlal na Tour de France prvé víťazstvo. Po 12. rokoch sa z víťazstva v Deň dobitia Bastily tešil domáci cyklista.

Priebežné poradie po 13. etape:

1. Fabio Aru.....Astana Pro Team.....55:30:06

2. Christopher Froome.....Team Sky.....+ 6

3. Romain Bardet.....Ag2r La Mondiale.....+25

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia