14. etapa Tour de France 2017 - bikepoint.sk

14. etapa Tour de France 2017

vložené 15. 07. 2017 o 19:49

Štrnásta etapa mala svojím zvlneným profilom a hlavne záverečným krátkym stúpaním vyhovovať klasikárom. Na trati dlhej 181 kilometrov museli cyklisti zdolať jednu špurtérsku prémiu a dve hodnotené stúpania tretej kategórie. Etapa začínala v Blagnac a tretí krát v histórii TdF končila v Rodez.

O víťazstvo z úniku sa hneď po štarte pokúsila päť členná skupina cyklistov, z ktorej sa tridsať kilometrov pred cieľom odpútal Belgičan Thomas de Gendt (Lotto Soudal). Ale ani jeho sólový únik nevydržal do cieľa a pelotón ho dostihol necelých trinásť kilometrov pred cieľom. Neskôr sa pokúšalo viacero cyklistov prekvapiť nástupmi, ale tými s favoritmi na dnešné víťazstvo boli pozorné.

Do záverečného pol kilometrového stúpania sa špurtovalo. V polovici stúpania viedol Belgičan Greg van Avermaet (BMC Racing Team), ale v cieli sa nakoniec tešil Austrálčan Michael Matthews (Team Sunweb). Belgický cyklista skončil druhý v rovnakom čase. Tretí so stratou jednej sekundy bol Nór Edvald Boasson Hagen (Dimension Data for Qhubeka).

Siedmy prešiel cieľom Brit Chris Froome (Team Sky). Žltý Fabio Aru (Astana Pro Team) skončil na 30. mieste so stratou 24. sekúnd na Brita a žltý dres po dvoch dňoch menil majiteľa.

 

Priebežné poradie po 14. etape:

1. Christopher Froome.....Team Sky.....59:52:09

2. Fabio Aru.....Astana Pro Team.....+ 18

3. Romain Bardet.....Ag2r La Mondiale.....+23

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia