2. etapa Cape Epic 2017 - bikepoint.sk

2. etapa Cape Epic 2017

vložené 21. 03. 2017 o 17:57

Pre vysoké teploty, ktoré trápia bikerov od úvodného prológu, bola dnešná druhá etapa pretekov Cape Epic skrátená z pôvodných 102 kilometrov na 62 kilometrov. Miesto 2 350 metrov tak dnes nastúpali cyklisti 1 500 metrov. Etapa začínala v Hermanus High School a končila na druhej občerstvovacej stanici.

Prvá skrátená etapa v histórii Cape Epic, priala česko - švajčiarskemu tímu Investec - Songo - Specialized v zložení Jaroslav Kulhavý a Christoph Sauser, ktorá v šprinte troch tímom bola najrýchlejšia.

Najlepší výsledok na 14. ročníku dosiahol aj Slovák TOMÁŠ VYŠŇOVSKÝ s českým bikerom Filipom Adelom (Mitas Superior), keď obsadili 12. miesto so stratou 8:31 min. Spokojného TOMÁŠA VYŠŇOVSKÉHO skrátenie etapy potešilo.

V ženskej kategórii sa z víťazstva tešil rovnaký tím ako včera, Meerendal CBC, v zložení Esther Süss zo Švajčiarska a Jennie Sternehag zo Švédska.

V priebežnom poradí naďalej vedie medzi mužmi tím Cannondale Factory Racing XC (Manuel Fumic a Henrique Avancini), medzi ženami tím Meerendal CBC ( Esther Süss a Jennie Sternehag).

 

Autor: Milan Majtán

 

Diskusia