5. etapa Cape Epic 2017 - bikepoint.sk

5. etapa Cape Epic 2017

vložené 24. 03. 2017 o 16:20

Juhoafrický MTB etapák pokračoval dnes piatou etapou. Štvorhviezdičková etapa začínala aj končila v Oak Valley a cyklisti museli zdplať 84 kilometrov a nastúpať 2 100 metrov.

Dnes sa do žltých dresov vedúcich pretekárov prvý krát obliekla iná dvojica ako Manuel Fumic a Henrique Avancini z tímu Cannondale Factory Racing XC. Do dnes vedúci nemecko - brazílsky tím nabral veľkú stratu po viacerých defektoch a prepadol sa na tretie miesto priebežného poradia. Piatu etapu vyhral tím SCOTT - SRAM MTB Racing v zložení Nino Schurter a Matthias Stirnemann. Víťazný Švajčiari sa dostali aj do priebežného čela. Na druhé miesto sa priebežne dostala česko - švajčiarska dvojica Jaroslav Kulhavý a Christoph Sauser (Investec - Songo - Specialized).

Slovensko - český tím Mitas Superior skončil v dnešnej etape na 16. mieste so stratou 17:46 min. Aj keď sa TOMÁŠ VYŠŇOVSKÝ spolu s Filipom Adelom po etape posunuli na priebežné 15. miesto, neboli spokojný s dnešným dňom. Slovenskému bikerovi sa opäť nevyhli defekty na oboch kolesách.

V ženskej kategórii sa tešil z víťazstva tím Ascendis Health so Sabine Spitz z Nemecka a Robyn de Groot z Južnej Afriky. Priebežne druhý tím Ascendis Health vyhral už prológ a dve etapy. Pomarančové dresy pre vedúci ženský tím zostávajú  švajčiarsko - švédskej dvojici Esther Süss a Jennie Sternehag (Meerendal CBC).

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia