6. etapa Cape Epic 2017 - bikepoint.sk

6. etapa Cape Epic 2017

vložené 25. 03. 2017 o 17:10

V siedmy deň pretekania čakala na unavených bikerov najťažšia, kráľovská, etapa. Predposledná šiesta etapa mala 103. kilometrov počas ktorej cyklisti nastúpali 2 750 metrov. Etapa začínala aj končila V Engene.

Dnes sa očakával súboj prvého tímu v priebežnom poradí s druhým. Očakával sa súboj tímov SCOTT - SRAM MTB Racing vs. Investec - Songo - Specialized. Súboj momentálne najlepších XC pretekárov Nina Schurtera vs. Jaroslava Kulhavého. Tímy delilo od seba len 50 sekúnd.

V cieli sa nakoniec tešili švajčiarsky cyklisti Nino Schurter a Matthias Stirnemann (SCOTT - SRAM MTB Racing), ktorý ovládli druhú etapu v rade a zvýšili svoj náskok na druhý tím priebežného poradia Investec - Songo - Specialized (Jaroslav Kulhavý a Christoph Sauser), ktorý dnes prišiel na 4. mieste, na 6:49 min. Christoph Sauser, tak ako včera, nemal svoj deň.

Jediný Slovák na štarte, nešťastný TOMÁŠ VYŠŇOVSKÝ, mal tak ako každý deň defekt. Spolu s Filipom Adelom v tíme Mitas Superior stratili dnes na víťaza 35:31 min na 22. mieste. Priebežne patrí slovensko - českému tímu 16. miesto.

Prvé víťazstvo na tohtoročnom Cape Epicu medzi ženami dnes vybojoval tím Hansgrohe Cadence OMX Pro v zložení Mariske Strauss z Juhoafrickej republiky a Britky Annie Last. V priebežnom čele zostal švajčiarsko - švédsky tím Meerendal CBC (Esther Süss a Jennie Sternehag).

 

 

Autor: Milan Majtán

 

Diskusia