CEP OKOLOZLINA  2013 alebo bajkovačka V GOTTWALDOVE - bikepoint.sk

CEP OKOLOZLINA 2013 alebo bajkovačka V GOTTWALDOVE

vložené 08. 10. 2013 o 09:17

Ani neviem ako a je tu koniec sezóny mtb pretekov všakovakého druhu. A keď pozerám zúfalo na kalendár akcii na bikepoint.sk, zisťujem, že ešte predsa jeden maratón a dokonca ani nie ďaleko od „domu“ pred nami. A je to CEP OKOLOZLINA, ako súčasť asi najväčšej českej série Cyklomaratontour.

S kamarátom Palim vyrážame a za hoďku sme v centre diania. Registrácia, pivko, repák a iný doping. Nachystáme sa. Tento krát som nabudený a rozhodnutý , že skúsim v našej ťažkotonážnej kategórii zabojovať o bedňové umiestnenie..

..ale poďme pekne po poriadku. Ako vždy pred hlavným pretekom je viacero detských závodov, ktoré majú dokonca vlastnú sériu, od najmenších na odrážadlách až po adolescentov.. Boje preukrutné, rodičia i všetci okolostojaci sme povzbudzovali...

Mám trochu času, tak som si obišiel centrum diania viacero stánkov sponzorov, či predajcov cyklodoplnkov a oblečenia. Trochu ma zarazilo, že pozabudli na výraznejšie zľavy, keďže je to posledný pretek, ale to je ich biznis a nie môj..

Hlavný pretek začal po krátkom výklade trate a na pravé poludnie štartujeme.

Aby sa pole pretekárov roztrhalo hneď po štarte v celku fajn zahrievacia stojka. Keďže som tu bol trénovať vedel som ako rozložiť sily. Prvých 30minút sa šetrím. Okolo seba vcelku veľa ženského osadenstva na to, že je pod 10 stupňov. Samozrejme mužskej majorite sa to páči.

Trať veľmi prístupná širokej verejnosti, žiadne extrémy v podobe náročných korenistých singláčov či blatisté výjazdy. Trať v Zlíne zvlnená ako krásna Morávka

Po 30 minutách sa snažím isť na doraz a pokúsiť sa o úspech... Nezdržujem sa na občerstvovačke, ktorá je na moravské pomery veľmi skromne zásobená. No a po zhruba 3hodinách som v cieli.

Normálne na pretekoch kukám len po pekných bajkerkách. No na tomto i po tlstých, teda tiráckych bajkeroch. Nie že by som zmenil orientáciu, ale preto aby som odhadol, že asi koľkí z našej TIR MM môže byť predo mnou... V cieli a zisťujem že 5 ozajstných chlapov bolo rýchlejších ako ja. Takže bedňa opäť nič!

Po 5 minútovom vydýchaní vítam Paliho v cieli pofotíme sa, dáme obed, výsledky, tombola a domov..

Na záver:

Pozitíva

Skvelé značená a vybraná trať na október! Postačuje aj tých 48km pri 1400m nastúpaných... Samozrejme veľký priestor pre detských pretekárov!

Negatíva

Ja osobne žiadne, ale bolo počuť dosť kritiky na to, že nebolo sprchy(to som zatiaľ zažil len tu a že na 600 pretekátov len 3 prenosne toalety asi neboli dosť...

Ja osobne do Zlína prídem rád aj na rok, keďže môj vysoko pozitívny vzťah k Morave sa nejako nezmenil!!!

 

Rado Tilandy

 

Diskusia