Clásica San Sebastián 2014 - bikepoint.sk

Clásica San Sebastián 2014

vložené 02. 08. 2014 o 21:54

Jednodňové cyklistické preteky Clásica San Sebastián sa konajú v Baskicku v Španielsku. Slávna klasika je zaradená do série WorldTour. Tento rok sa konal 34. ročník. Organizátor tento rok zmenil dojazd preteku, zaradil sedem kilometrov pred cieľom nové trojkilometrové stúpanie. Najväčšia jednorázovka v Španielsku mala tento rok 219, 2 km.

Počas celého dňa sa pokúšali cyklisti o víťazstvo z úniku, v najdlhšom 140 kilometrovom dnes bol Amets Txurruka (Caja Rural - Seguros RGA), ale pelotón si uprchlíkov strážil až do nového záverečného stúpania . V ňom sa z pelotónu odpojilo postupne päť cyklistov a v poslednom klesaní,tri kilometre pred cieľom, z vedúcej pätice zaútočil Alejandro Valverde (Team Movistar).

Španiel Valverde zvíťazil na Clásica San Sebastián po roku 2008 druhý krát. Druhý Holanďan Bauke Mollema (Belkin Pro Cycling Team) a tretí Španiel Joaquim Rodríguez (Katusha Team) zaostali za víťazom 14 sekúnd. Na desiatom mieste prišiel český cyklista Zdeněk Štybar (Omega Pharma - Quick Step) so stratou 40 sekúnd.

Na štarte bol aj Slovák PETER SAGAN (Cannondale Pro Cycling), ktorý 60 kilometrov po štarte preteky vzdal.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia