E3 Harelbeke 2015 - bikepoint.sk

E3 Harelbeke 2015

vložené 28. 03. 2015 o 15:43

Včera sa konala prvá z troch belgických klasík v regióne Flámska, ktoré sa idú v jednom týždni. Pretek E3 Harelbeke je zaradený do kalendára WorldTour.

58. ročník E3 Harelbeke meral 214 kilometrov. Na pretekárov čakalo sedemnásť nie dlhých avšak prudkých stúpaní, úzke cesty a sedem úsekov s dlažobnými kockami. Pretek začínal aj končil v meste Harelbeke. Obhajovať vlaňajšie víťazstvo sa pokúšal slovenský pretekár PETER SAGAN (Team Tinkoff - Saxo). Na štarte bol aj druhý Slovák MICHAEL KOLÁŘ (Team Tinkoff - Saxo).

Tohtoročná jarná klasikárska sezóna sa na 35. kilometri skončila pre Fabiana Cancellaru (Trek Factory Racing), ktorý si pri páde zlomil dva stavce.

K rozhodujúcemu úniku prišlo 38 kilometrov pred cieľom na stúpaní Oude Kwaremont. Do čela vyrazil Geraint Thomas (Sky ProCycling), Zdeněk Štybar (Etixx - Quick Step) a PETER SAGAN. Trojica na čele spolupracovala a vytvorila si náskok až 50 sekúnd. Necelých 4,5 kilometra pred cieľom zaútočil z vedúcej trojice Brit Geraint Thomas. Po chvílke čakania čo urobí SAGAN, ktorému ale došli sily, sa český pretekár Štybar vydal prenasledovať Thomasa, ktorého ale už nedostihol. Zdeněk Štybar prešiel cieľom ako druhý. Tretí skončil Talian Matteo Trentin (Etixx - Quick Step).

PETER SAGAN prišiel až na 30. mieste so stratou 1:14 min. MICHAEL KOLÁŘ preteky nedokončil.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia