E3 Harelbeke 2018 - bikepoint.sk

E3 Harelbeke 2018

vložené 24. 03. 2018 o 10:46

Včera sa konala ďalšia klasika, belgické preteky E3 Harelbeke 2018. Na štarte 61. ročníka v meste Harelbeke, kde preteky začínali aj končili, stála dvojica slovenských cyklistov v dresoch tímu BORA - hansgrohe, PETER SAGAN a MICHAEL KOLÁŘ.

Kockové WorldTour preteky merali 206 kilometrov a viedli cez 15 krátkych prudkých stúpaní. Prvé bolo na 30. kilometri, ďalšie nasledovali až po 80. kilometri. Preteky sa väčšinou rozhodujú na stúpaniach č. 12 Paterbergu a č. 13 Oude Kwaremont, ktoré sú od cieľa necelých 37 km.

Rozhodujúci únik sa tento rok odohral ďaleko pred cieľom. Sedemdesiattri kilometrov pred cieľom sa do čela dostala dvojica z tímu Quick - Step Floors, Niki Terpstra a Yves Lampaert, a spolu zvyšovali svoj náskok. Dvadsaťštyri kilometrov pred cieľom došli sily Lampertovi a tak zostal na čele sám tridsaťtri ročný Holanďan Niki Terpstra, ktorý svoj náskok udržal až do cieľa.

Zo stratou dvadsiatich sekúnd prešla cieľom skupina prenasledovateľov. Na druhom mieste bol tímový kolega víťaza, Belgičan Philippe Gilbert. Tretí skončil Belgičan Greg Van Avermaet (BMC Racing Team).

PETRA SAGANA na začiatku pretekov postihol pád, z ktorého vyviazol bez následkov, a v pretekoch pokračoval ďalej. SAGAN sa viac krát pokúšal dostihnúť vedúcu dvojicu, čo sa mu ale nepodarilo. Necelých 60 kilometrov pred cieľom sa roztrhla skupina favoritov prenásledujúca dvojicu na čele. PETER SAGAN na nástup nezareagoval a ocitol sa tak až v tretej skupine a do boja o víťazstvo tak nezasiahol. Cieľom prešiel na 26. mieste so stratou 3:23 min. MICHAEL KOLÁŘ skončil na 62. mieste so stratou 14:05 min.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia