Evansove očakávania sa zatiaľ nestretli s realitou - bikepoint.sk

Evansove očakávania sa zatiaľ nestretli s realitou

vložené 06. 05. 2013 o 13:59

Cadel Evans do Gira síce nenastúpil v takej vrcholovej forme ako iní cyklisti, neznamená to však, že v trojtýždňových náročných pretekoch bude závodiť bez ambícii. Výsledky po úvodných dvoch etapách ale zatiaľ nehovoria v jeho prospech.

Na nedeľnej časovke sa očakávalo, že tím Cadela Evansa BMC sa umiestni medzi najlepšími tímami. Na 17.4-kilometrov dlhej trati ale BMC za prvým Sky výrazne zaostalo a stratilo až 37 sekúnd. Ani overený líder tímu Taylor Phinney nedokázal v pretekoch s časom zabezpečiť tímu lepšie ako 12. miesto.

„V tíme sme mali množstvo špurtérov, čo je zvyčajne v časovkách veľmi žiaduce. Táto trať bola ale obzvlášť kopcovitá. 37 sekúnd je o dosť menej ako som očakával, ale tak to je a musíme to akceptovať,“ povedal pre športové správy Evans.

„Jazdci do toho dali všetko. Napríklad Klaas Lodewyck urobil všetko čo mohol, a preto od neho ani nemôžem žiadať viac,“ dodal jazdec BMC.

Riaditeľ tímu Max Sciandri mal na vec podobný názor ako Evans, odvolávajúc sa na profil trate. V tíme Sky mal Wiggins okolo seba na pomoc mnohých vrchárov, a preto Sciandri verí, že v prípade rovinatejšej trate by mohli byť výsledky veľmi odlišné.

Evans sa po dvoch etapách nachádza na priebežnom 60. mieste, odkiaľ na prvého Salvatore Puccia stráca 37 sekúnd. Po sérii ďalších etáp sa uvidí, či priaznivcom tímu BMC a Evansa vyjde tipovanie na jazdcove lepšie výsledky.

Autor: Juraj Mička

Zdroj: cyclingnews.com

Diskusia