Galavečer UCI - bikepoint.sk

Galavečer UCI

vložené 25. 10. 2017 o 08:53

Hneď po skončení posledných WorldTour pretekov v tomto roku, Tour of Guangxi 2017 v Číne, sa konal včera v čínskom Kuej-line galavečer Medzinárodnej cyklistickej federácie, kde UCI oceňovala najlepších cyklistov a tímy za rok 2017.

Víťazom tohtoročného WorldTour rebríčka, ktorý mal rekordných 37 pretekov, sa stal Belgičan Greg Van Avermaet (BMC Racing Team). Druhý skončil Brit Chris Froome (Team Sky). Tretí bol Holanďan Tom Dumoulin (Team Sunweb). Slovák PETER SAGAN (BORA - hansgrohe) skončil na štvrtom mieste.

Poradie rebríčka WorldTour tímov v roku 2017 ovládol Team Sky.

Víťazkou ženského WorldTour rebríčka v tomto roku sa stala Holanďanka Anna van der Breggen (Boels Dolmans Cycling Team). Druhá skončila Holanďanka Annemiek van Vleuten (Orica Scott), tretia Poľka Katarzyna Niewiadoma (WM3 Pro Cycling Team). Najlepším ženským tímom sa stal Boels Dolmans Cycling Team.

Na slávnostnom galavečeri ocenili aj víťazov všetkých troch GrandTour v tomto roku. Giro d'Italia ovládol Tom Dumoulin, Tour de France a Vueltu a Espaňa Christopher Froome.

Tom Dumoulin prevzal ocenenie za titul MS v individuálnej časovke a aj titul MS v tímovej časovke, keď mužskú aj ženskú tímovú časovku ovládol Team Sunweb. Cenu v čínskom Kuej-line získala aj majsterka sveta v individuálnej časovke žien, Holanďanka Annemiek van Vleuten.

Za tretí titul MS bol v neprítomnosti ocenený aj PETER SAGAN, ktorý je pri manželke Kataríne, s ktorou čaká v najbližšej dobe narodenie prvého potomka. PETER SAGAN sa prihovoril a poďakoval prítomným z nahratého videa.

Cenu prevzala aj majsterka sveta žien Chantal Blaak z Holandska.

 

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia