Gent - Wevelgem 233 km, P.SAGAN tretí - bikepoint.sk

Gent - Wevelgem 233 km, P.SAGAN tretí

vložené 30. 03. 2014 o 20:50

Dvestotridsaťtri kilometrov merala dnešná druhá jednorázovka na dlažobných kockách. Na Belgickom rovinatom preteku čakalo na pelotón deväť krátkych ale náročných stúpaní. Prvý ročník Gent - Wevelgem sa konal v roku 1934 a pretek je zaradený do seriálu WorldTour. Víťazstvo obhajoval slovenský cyklista PETER SAGAN. Na štarte v Deinze okrem obhajujúceho SAGANA stál aj MARTIN VELITS (OPQS) a MICHAEL KOLÁŘ (Team Tinkoff - Saxo).

Podľa predpokladov o víťazovi 76. ročníka rozhodol záverečný šprint v ktorom bol najrýchlejší nemecký šprintér John Degenkolb (Team Giant - Shimano) pred Francúzom Arnaudom Démarom (FDJ.fr) a Slovákom PETROM SAGANOM (Cannondale Pro Cycling). Záverečné kilometre poznačili viaceré pády v pelotóne.

MARTIN VELITS (OPQS) prešiel cieľom na 80. mieste so stratou 2:27 min a MICHAEL KOLÁŘ (Team Tinkoff - Saxo) skončil na 135. mieste so stratou 13 minút.

PETER SAGAN sa vďaka piatkovej výhre na E3 Harelbeke a dnešným bodom za tretie miesto posunul už na druhé miesto rebríčka UCI WorldTour.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia