Giro 2018 - tretí deň voľna - bikepoint.sk

Giro 2018 - tretí deň voľna

vložené 21. 05. 2018 o 00:02

Medzi druhým a tretím dňom voľna absolvovali cyklisti šesť etáp.

Po druhom dni voľna čakala na cyklistov najdlhšia etapa tohtoročného Gira, ktorá mala 239 kilometrov. Kopcovitá desiata etapa začínala v Penne a končila v starobylom meste Gualdo Tadino. Z víťazstva sa po úniku a špurtérskom súboji dvojice tešil Slovinec Matej Mohorič (Bahrain Merida Pro Team). Ružový dres mal Brit Simon Yates (Mitchelton - Scott).

Kopcovitá etapa čakala na cyklistov aj v jedenástej etape. Druhé etapové víťazstvo si na tohtoročnom Gire pripísal ružový muž Adam Yates (Mitchelton - Scott). Britský cyklista vyhral po deviatej etape aj etapu z Assisi do Osima dlhú 156 kilometrov.

Dvanásta rovinatá upršaná etapa viedla z mesta Osimo do mesta Imola, kde končila na motoristickom okruhu. O víťazovi rozhodol po 214. kilometroch očakávaný špurt, v ktorom bol najrýchlejší Ír Sam Bennett (BORA - hansgrohe). Ružový dres zostal Britovi Simonovi Yatesovi (Mitchelton - Scott).

Po druhej a tretej etape vyhral Talian Elia Viviani (Quick - Step Floors) aj trinástu rovinatú etapu talianskych pretekov Giro d'Italia 2018, ktorá viedla z mesta Ferrara do 180 kilometrov vzdialeného Nervesa Battaglia, okolo ktorého pelotón absolvoval 30 kilometrový okruh. Ružový dres patril aj naďalej Britovi Simonovi Yatesovi (Mitchelton - Scott).

Štrnásta etapa pretekov končila na kopci Monte Zoncolan vo výške 1730 m n. m., kam sa cyklisti dostali po 186. kilometroch, keď horská etapa začínala v San Vite. Náročnú etapu, počas ktorej cyklisti prekonali päť hodnotených stúpaní a nastúpali 4355 metrov, ovládol Brit Christopher Froome (Team Sky). Ružový dres obliekal naďalej ďalší britský cyklista Simon Yates (Mitchelton - Scott).

V pätnástej etape Gira čakali na cyklistov štyri náročné stúpania. Horská etapa začínala v Tolmezze a po 176. kilometroch končila v Sappade. Víťazom etapy, počas ktorej nastúpali cyklisti 4111 metrov, sa stal ružový Brit Simon Yates (Mitchelton - Scott), keď zaútočil 18 kilometrov pred cieľom na predposlednom stúpaní. Dvadsaťpäť ročný cyklista vyhral na 101. ročníku už tretiu etapu a navýšil svoj náskok na prvom mieste.

 

 

Priebežné poradie po 15. etape:

1. Simon Yates.....Mitchelton - Scott.....65:57:37

2. Tom Dumoulin.....Team Sunweb.....+ 02:11

3. Domenico Pozzovivo.....Bahrain Merida Pro Team.....+ 02:28

 

Video z aktuálnej etapy nájdete každý deň na našom facebooku bikepoint.sk

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia