Hviezda juhu - nové MTB etapové preteky v Poľsku - bikepoint.sk

Hviezda juhu - nové MTB etapové preteky v Poľsku

vložené 04. 02. 2017 o 18:24

Pod Babiou horou, u našich severných susedov v Poľsku, sa budú od 13. do 16. júla 2017 konať nové MTB etapové preteky Hviezda juhu.

Preteky vedú po novoobjavených trasách, ktoré pre cyklistov pripravil jeden z nejlepšich poľských cyklistov Cezary Zamana (majster Poľska, víťaz pretekov Okolo Poľska a Critérium du Dauphiné).

Štvoretapové MTB preteky sa skladajú z úvodnej časovky a troch etáp. Bikeri budú pretekať v okolí troch dedín Stryszawa, Maków Podhalański a Zawoja.

Úvodnou etapou bude časovka v obci Stryszawa, ktorá má sedem kilometrov s ťažkými stúpaniami.

Druhá etapa v obci Stryszawa prevedie bikerov cez päť náročných stúpaní s celkovým prevýšením  2 200 metrov. V druhej etape prejdu pretekári cez najvyšší bod etapáku Jalowiec vo výške 1 100 m n. m.

V tretej, najkratšej etape pretekov Hviezda juhu v obci Zawoja, nastúpajú bikeri cez 1 340 metrov.

Štvrtá etapa v obci Maków Podhalański ponúkne 2 000 metrové prevýšenie a povedie cez náročný záverečný zjazd so sklonom 25% po voľných kameňoch.

Každá trasa etapy má dve varianty - náročnejšiu a dlhšiu PRO a kratšiu a menej náročnú 1/2 PRO. Každý biker si svoju trasu vyberie sám v priebehu etapy, stačí odbočiť na križovatke...

Pre prihlásených bikerov do 1. marca bude základný štartovací balíček stáť 350 poľských zlotých, neskôr to bude 400 poľských zlotých. V cene je teple jedlo v cieli, občerstvenie na trati a servis bicykla v cieli. Pre čakajúcich členov rodiny bude čakať pripravený sprievodný program.

Viac informácii nájdete na http://www.gory.zamanagroup.pl

 

 

Zdroj: gory.zamanagroup.pl

Autor: Milan Majtán

Diskusia