Kittel chce dať o sebe v druhom týždni TdF znovu vedieť - bikepoint.sk

Kittel chce dať o sebe v druhom týždni TdF znovu vedieť

vložené 10. 07. 2013 o 08:47

Marcel Kittel dosiahol do prvého odpočinkového dňa stého ročníka Tour de France obdivuhodné výsledky. Jazdec si na konto pripísal nielen etapové víťazstvo, ale aj krátke držanie žltého a zeleného dresu a mohlo by sa tak zdať, že si tým splnil svoj cieľ. Opak je však pravdou a Nemec je po návrate z pauzy pripravený získať viac.

Minulý rok musel Kittel predčasne ukončiť svoju debutovú Tour de France už po piatej etape. Tento rok sa mu našťastie darí a jazdec tímu Argos-Shimano prešiel prvým týždňom bez najmenšej ujmy. Dokonca ani horská etapa nijako neotriasla Kittelovým výkonom.

„Marcelov výkon na horských stúpaniach je veľmi pôsobivý, vôbec s nimi nemal žiadne problémy,“ povedal tímový tréner Adriaan Helmantel.

Samotný jazdec dodal: „Na horách som sa cítil dobre a prešiel som nimi pomerne ľahko.“

Kittelova forma a sebadôvera naznačuje, že tipovanie jeho fanúšikov na jazdcov dobrý výkon bude pre nich takmer samozrejmé. Tím Argos-Shimano využil deň voľna na analyzovanie prvých deviatich etáp a identifikovanie silných stránok a predností.

„Dnes sme mali v hoteli všetkých expertov a s ich pomocou sme analyzovali minulotýždňové šprinty. Videli sme v nich viaceré zlepšenia, a preto by s tým malo byť možné tento týždeň niečo urobiť. Cítim sa dobre a som pripravený na ďalšie šprinty,“ komentoval aktuálne výsledky Kittel.

Nemecký jazdec bezpochyby zažíva svoju najlepšiu sezónu a bude zaujímavé sledovať, či aj v druhom týždni dokáže naviazať na prvotýždňové výsledky.

Autor: Juraj Mička

Zdroj: cyclingnews.com

foto: www.ibnlive.in.com

Diskusia