Majstrovstvá ČR a SR v cestnej cyklistike 2016 - časovky - bikepoint.sk

Majstrovstvá ČR a SR v cestnej cyklistike 2016 - časovky

vložené 24. 06. 2016 o 17:34

Po vlaňajšom úspešnom šampionáte v Žiline, sa tento rok konajú spoločné Majstrovstvá Českej republiky a Slovenskej republiky v cestnej cyklistike od 23. - 26.6. 2016 v českom Hodoníne (časovky) a Kyjove (preteky s hromadným štartom).

Spoločné majstrovstvá oboch republík začali vo štvrtok 23. 6. 2016 bojom o tituly v časovkách. Na štarte stáli v jeden deň všetky kategórie.

Najviac pozornosti pútal samozrejme súboj mužov Elite a U23. Hlavnú kategóriu čakala náročná a dlhá 50 kilometrová trať v Hodoníne. Všetkým pretekárov sťažovalo súboj s chronometrom horúce počasie. Na štarte, so slovenských pretekárov, chýbali bratia SAGANOVCI a bratia VELITSOVCI. Súboj o M SR tak bol otvorený.

Dres majstra Slovenska v časovke bude najbližší rok obliekať MAREK ČANECKÝ (Amplatz - BMC), ktorý zvládol trať za 1:12:03 hod. Druhý MAROŠ KOVÁČ (Dukla Banská Bystrica) bol pomalší o 1:30 min, tretí ROMAN BRONIŠ (CK Příbram Fany Gastro) zaostal o 2:28 min.

 

Kategóriu U23 ovládol, celkovo piaty so stratou 4:09 min, ĽUBOŠ MALOVEC (Cycling Academy Team). Druhý skončil JURAJ LAJCHA, tretí TOMÁŠ HARAGA (obaja Dukla Banská Bystrica).

Titul M SR v časovke v kategórii ženy Elite získala dcéra Jána Valacha, športového riaditeľa tímu Tinkoff, LUCIA VALACHOVÁ (Vitalogic Astrokalb Nö Radunion) pred druhou JANKOU KESEG ŠTEVKOVOU (Outsiterz) a treťou TATIANOU JESEKOVOU (Bikepro SK). Ženy Elite bojovali na 24 km trati.

 

Titul M ČR v časovke získal v katagórii muži Elite Leopold König (Team Sky), časovku žien Elite ovládla jednoznačne Martina Sábliková (Nowis Team).

Majstrivstvá ČR a SR v cestnej cyklistike pokračujú zajtra pretekmi junioriek, junioriov a žien Elite.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia