Majstrovstvá ČR a SR v cestnej cyklistike 2016 - ženy Elite a muži Elite - bikepoint.sk

Majstrovstvá ČR a SR v cestnej cyklistike 2016 - ženy Elite a muži Elite

vložené 26. 06. 2016 o 20:59

V sobotu sa na spoločných majstrovstvách Českej republiky a Slovenskej republiky v cestnej cyklistike predstavili ženy Elite, ktoré v Kyjove absolvovali päť krát kopcovitý okruh dlhý 20,6 km. Spolu tak mal pretek 103 kilometrov.

Necelých 10 km po štarte sa do čela dostala 8 členná skupina, v ktorej bola iba jediná slovenská pretekárka JANKA KESEG ŠTEVKOVÁ (Outsiterz), ktorá si svoj náskok pred ďalšími slovenskými cyklistkami udržala až do cieľa. Ako druhá so Sloveniek prešla cieľom so stratou 4:23 min LÍVIA HANESOVÁ (CK Banská Bystrica), tretia TEREZA MEDVEĎOVÁ (Bepink) zaostala 4:50 min.

Pretek suverénne ovládla česká pretekárka Martina Sábliková (Nowis Team), ktorá na druhú v cieli mala náskok 5:28 min, JANKA KESEG ŠTEVKOVÁ na treťom mieste stratila takmer 7 minút. Martina Sábliková získala svoj 14 titul majsterky ČR.

 

Posledným pretekom na M ČR a SR v cestnej cyklistike 2016 boli preteky s hromadným štartom kategórie muži Elite a U23. Cyklisti dnes absolvovali v Kyjove 185,4 km (9 krát okruh dlhý 20,6 km). Štart pretekov bol už o 8. hodine.

V úvode pretekov sa do čela dostala sedmička pretekárov, v ktorej bola dvojica Slovákov ERIK BAŠKA, MICHAEL KOLÁŘ (obaja Tinkoff). Skupina v čele mala v piatok kole náskok takmer 7 minút. V siedmom kole sa v čele osamostatnila dvojica tímu Tinkoff spolu s českým pretekárom Jánom Kovářom (Whirlpool-Author).

Pred posledným deviatym kolom z balíka odskočila zvyšná trojica slovensko - českých jazdcov tímu Tinkoff PETER SAGAN, JURAJ SAGAN, Roman Kreuziger a Zdenek Štybar (Etixx - Quick Step) s Martinom Hunalom (Whirlpool-Author). Pätica dostihla pretekárov v úniku a po chvíli sa v čele osamostatnila. V poslednom stúpaní pred cieľom zaútočil český cyklista Roman Kreuziger a preteky vyhral. Druhý prešiel cieľom a majstrom Slovenska sa stal JURAJ SAGAN. Druhý v cieli (celkovo štvrtý) zo Slovákov bol PETER SAGAN, tretím slovenským cyklistom v cieli bol MICHAEL KOLÁŘ. Slovenké stupne pre víťazov obsadili pretekári tímu Tinkoff.

Obaja cyklisti tímu Tinkoff JURAJ SAGAN aj Roman Kreuziger získali svoje premiérové národné tituly.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia