Majstrovstvá sveta MTB XCO - bikepoint.sk

Majstrovstvá sveta MTB XCO

vložené 01. 09. 2013 o 09:59

Majstrami sveta MTB XCO sa stali Julie Bresset a Nino Schurter. Obom cyklistom sa podarilo obhájiť vlaňajšie tituly.

Na dvadsiatich štvrtých majstrovstvách sveta v juhoafrickom Pietermaritzburgu sa včera rozdávali dúhové dresy v cross - country kategóriach ženy Elite a muži Elite.

Dvadsaťštyri ročná francúzska cyklistka Julie Bressetová obhájila dúhový dres majsterky sveta v kategórii ženy Elite. Druhá skončila majsterka sveta z roku 2010, poľská pretekárka Maja Wlosczowská, ktorá zaostala päť sekúnd. Tretia skončila 39. ročná Esther Süss zo Švajčiarska so stratou 1:06 min.

V kategórii muži Elite obhájil vlaňajšie prvenstvo z rakúskeho Leogangu Nino Schurter. Švajčiar Schurter, ktorý má už tri tituly MS, sa dostal do vedenia už v prvom kole a nikoho prd seba nepustil. Druhý so stratou sedem sekúnd prišiel Nemec Manuel Fumic. Dvadsaťjeden sekúnd stratil na treťom mieste švajčiarsky cyklista, majster sveta z roku 2010, Jose Hermida. Na solídnom 26. mieste prišiel slovenský pretekár MICHAL LAMI.

V piatok bojoval na trati v Cascades MTB Parku v Pietermaritzburgu FRANTIŠEK LAMI v XCO kategórii muži U23. Slovák FRANTIŠEK LAMI skončil na 25. mieste. Majstrom sveta sa stal taliansky pretekár Gerhard Kerschbaumer pred Julianom Schelbom z Nemecka a tretím holandským pretekárom Michielom van der Heijdenom.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia