MS v cestnej cyklistike 2016 - preteky U23 - bikepoint.sk

MS v cestnej cyklistike 2016 - preteky U23

vložené 13. 10. 2016 o 23:39

Dnes sa na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v Katare predstavilo v pretekoch mužov do 23 rokov kvarteto slovenských cyklistov - PAVOL KVIETOK, JURAJ LAJCHA, ĽUBOŠ MALOVEC a ERIK BAŠKA.

Na dvadsať trojkárov čakalo desať kôl v Dauhá s celkovou dĺžkou 166 kilometrov. Cyklistov na rovinatej trati pretekov s hromadným štartom trápili teploty dosahujúce takmer 40 stupňov.

Pár minút po štarte, na ktorom bolo 186 cyklistov, sa do pádu priplietol Slovák PAVOL KVIETOK a po chvíli sa preteky pre neho skončili.

Do čela pretekov sa najskôr dostala pätica cyklistov, ktorá sa v treťom kole rozrástla na deväť člennú skupinu. Vedúca skupina si vytvorila trojminútový náskok na prenasledovateľov.

Pelotón s trojicou Slovákov postupne zrýchľoval a desať kilometrov pred cieľom vedúcu skupinu dostihol. O majiteľovi dúhového dresu rozhodol záverečný šprint, v ktorom bol najrýchlejší dvadsaťročný Nór Kristoffer Halvorsen. Druhý bol Nemec Pascal Ackermann, tretí skončil Talian Jakub Mareczko.

Najlepším Slovákom v cieli bol na 13. mieste ERIK BAŠKA bez straty na víťaza. ĽUBOŠ MALOVEC obsadil 56. miesto so stratou 11. sekúnd, JURAJ LAJCHA prešiel cieľom na 96. mieste so stratou 1:55 minúty.

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia