MS v zimnom triatlone vo Fínsku očami Tomaša Jurkoviča - bikepoint.sk

MS v zimnom triatlone vo Fínsku očami Tomaša Jurkoviča

vložené 25. 03. 2012 o 10:02

Majstrovstvá sveta v zimnom triatlone – Jämijärvi (Fínsko) 

24.3.2012 sa vo Fínskom Jämijärvi uskutočnili druhý raz po sebe majstrovstvá sveta v zimnom triatlone. Vyvrcholila tak zimná sezóna 2012 v zimnom triatlone.

Zo slovenských pretekárov štartoval v elitnej kategórii mužov iba Tomáš Jurkovič. Do Fínska spolu s ním cestoval a štartoval vo vekovej kategórii 25-29 rokov Martin Hikaník.

„Do Fínska sme pricestovali v stredu podvečer. Mali sme dva dni na to aby sme sa zoznámili s traťami a ľahko si zatrénovali. To sme aj urobili. Počasie bolo pekné, tak sme si schuti ľahko zatrénovali a dokonale najazdili všetky trate. No v piatok večer na brífingu sme zistili, že nám je to nič platné, pretože technický delegát úplne zmenil trate. Vraj z dôvodu vyššej bezpečnosti pretekárov. Nebol som tým moc nadšený, pretože trate mi vcelku vyhovovali. Bicykel mal byť najdlhší a bežky relatívne kratšie a jednoduchšie. Nakoniec aj nové trate mi celkom sadli, najmä bike, ktorý bol mimoriadne technicky náročný, trochu menej mi sedeli dlhé bežky.

Na úvodnom behu som sa pohyboval na konci prvej desiatky. Do depa som prišiel 9. So stratou cca 20 sekúnd na skupinu pretekárov kde boli hlavní favoriti. Na biku som sa postupne posúval dopredu a predbiehal jedného pretekára za druhým. Nakoniec som prišiel do depa na vynikajúcom treťom mieste, len pár sekúnd za 4-násobným majstrov Európy a majstrom sveta Švédom Svanebom. S ním som držal kontakt asi polovicu prvého okruhu na bežkách. Potom mi trochu dochádzali sily a nakoniec som skončil na siedmom mieste. Vylepšil som si tak svoje najlepšie umiestnenie na MS- doteraz 11.miesto. Celkovo mi pretek vyšiel, cítil som sa oddýchnutý, no cítil som aj absenciu bežkárskych tréningov v poslednom období, keďže u nás na to už neboli podmienky.

Poobede bol štart vekových kategórii, kde v kategórii 25-29 štartoval Maťo. Bola to jeho premiéra na MS a hneď sa mu podarilo získať zlatú medailu! Predviedol vyrovnaný výkon, aj keď sa trochu potrápil na biku a celkovo zo všetkých age group bol tesne za prvou desiatkou.

Celkové výsledky ELITE muži: 2012 Jamijarvi ITU Winter Triathlon World Championships 

Autor: Tomáš Jurkovič

  Elite Men

Diskusia