MSR a ČR v cestnej cyklistike 2017 - časovky - bikepoint.sk

MSR a ČR v cestnej cyklistike 2017 - časovky

vložené 23. 06. 2017 o 22:57

Včera sa začali v Žiari nad Hronom spoločné majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v cestnej cyklistike 2017.

Štvrtok a piatok (22. - 23.6.2017) patril časovkám.

Ako prvé stáli vo štvrtok o 15. hod na štarte juniorky. Najrýchlejšou slovenskou cyklistkou na dvadsať kilometrovej trati bola PETRA MACHÁLKOVÁ (CyS - Akadémia Petra Sagana) z Vrútok. Šestnásťročná MACHÁLKOVÁ skončila v spoločnom súboji trinástich českých a desiatich slovenských junioriek za štyrmi českými dievčatami.

Štvrtok o 16:30 bojovali o titul majsterky Slovenska v časovke ženy. Najrýchlejšou na 26 kilometrovej trati, medzi slovenskými ženami, bola 41. ročná JANKA KESEG ŠTEVKOVÁ (Outsiterz cycling), ktorá v jazde proti chronometru obsadila v spoločnom slovensko - českom súboji tretie miesto. Na štarte bola 18. českých a osem slovenských cyklistiek.

Poslednými na štarte boli vo štvrtok juniori, ktorých čakala 26 kilometrová trať. Vlaňajšie prvenstvo v individuálnej časovke obhájil MATÚŠ ŠTOČEK (CyS - Akadémia Petra Sagana). Osemnásťročný cyklista skončil ako najlepší Slovák za dvoma českými cyklistami. Zo 71 juniorov na štarte bolo 39 českých cyklistov a 32 slovenských.

 

 

Dnes v sobotu, pokračovali o 15. hodine spoločné majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v cestnej cyklistike individuálnymi časovkami v kategóriach muži Elite a U23. Najlepším Slovákom medzi mužmi bol dnes na 10. mieste MAREK ČANECKÝ (AMPLATZ - BMC), ktorý tak obhájil vlaňajší titul. Absolútne najrýchlejším na 40. kilometrovej trati bol dnes český cyklista Jan Bárta (BORA - hansgrohe), ktorý sa stal majstrom ČR v časovke piaty krát za posledných šesť rokov. Mužov Elite bolo spolu na štarte 82.

Najrýchlejším Slovákom v kategórii U23 bol dvadsaťročný ADRIAN BABIC (Cyklistický tím Firefly), ale titul majstra SR sa v tejto kategórii neudeľoval.

Zajtra a pozajtra pokračujú majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v cestnej cyklistike 2017 pretekmi s hromadným štartom.

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia