Nová enduro séria - Central European Enduro 2017 - bikepoint.sk

Nová enduro séria - Central European Enduro 2017

vložené 05. 05. 2017 o 13:21

Enduro je najmladšou MTB disciplínou, aj napriek tomu si však v posledných rokoch získava stále väčšiu a väčšiu obľubu u jazdcov, médií aj sponzorov. Enduro kombinuje všetky technické, fyzické i psychické zručnosti jazdca, a zároveň pretekanie ponúka skvelé príležitosti bikovania na nových miestach a rôznorodých trailoch. Táto disciplína je charakteristická spojením viacerých aspektov. Zažijete tu skvelú zábavu s kamarátmi, čaká tu na vás adrenalín, pestré jazdenie, poznávanie nových miest a tiež prekonávanie vlastných limitov (či už z kopca alebo do kopca).

 

 

Enduro má v sebe ukrytý veľký potenciál, a preto začala vznikať myšlienka, ktorá umožní jazdcom vydať sa do nových a atraktívnych stredoeurópskych lokalít. Organizátori Českej Enduro Serie sa spoločne s Enduro Trails z Poľska dohodli na spolupráci a začali pomaly utvárať myšlienku na Enduro sériu v strednej Európe. Po niekoľkých stretnutiach boli do tohto projektu zahrnuté najlepšie preteky na Slovensku - CTM Enduro Race Kálnica a najväčšie preteky v Nemecku - Enduro v Treuchtlingen. Celkovo sa podarilo dať dohromady päť úžasných lokalít v strednej Európe, ktoré ponúkajú jedinečné a pestré bikovanie.

 

Central European Enduro 2017:

20.-21. máj 2017 - Specialized Enduro Race Kúty - Česká republika (www.enduroserie.cz)

27.-28. máj 2017 - CTM Enduro Race Kálnica - Slovensko (www.bikefest.sk)

24.-25. jún 2017 Giant Enduro Trails in Bielsko-Biala - Poľsko (www.endurotrails.pl)

16.-17. september 2017 - Giant Enduro Race Spicak - Česká republika (www.enduroserie.cz)

14.-15. október 2017 - Enduro in Treuchtlingen - Nemecko (www.enduro-treuchtlingen.com)

 

Všetky informácie o celej sérii nájdete na www.europeanenduro.com (webová stránka bude dostupná za niekoľko dní). Informácie o jednotlivých pretekoch sú potom vždy zverejnené na stránkach miestneho usporiadateľa. Majte na pamäti, že každý závod má vlastné pravidlá v závislosti na špecifických podmienkach lokality a danej krajiny, preto prosím vždy sledujte internetové stránky, kde nájdete všetky info, podmienky alebo termíny registrácie.

Do celkového poradia sa budú počítať 4 najlepšie výsledky z piatich pretekov. Veľkou motiváciou pre najrýchlejšie jazdcov budú rozhodne aj celkové finančné prémie vo výške 2500EUR, ktoré budú rozdelené vo všetkých kategóriách a rozdané pri finálovom závodu v Nemecku.

 

Celkové poradie sa bude počítať v týchto kategóriách:

M U21 17-20 rokov 2000-1997

M 21-39 21-39 rokov 1996-1978

M Masters 40 a viac pred 1977

W 17+ 17 a viac pred 2000

 

Výsledky budú priebežne zverejňované na stránkach CEEN (www.europeanenduro.com), zatiaľ čo registrácia a pravidlá k jednotlivým závodom budú vždy uvedené na stránkach jednotlivých organizátorov.

Všetky potrebné informácie o Central European Enduro sérii a o jednotlivých pretekoch nájdete (zatiaľ) na enduroserie.cz

 

 

 

Foto: fb CentralEuropeanEnduro

Zdroj: https://www.enduroserie.cz/

Autor: Milan Majtán

Diskusia