OKOLO FLÁMSKA 2013,SAGAN druhý - bikepoint.sk

OKOLO FLÁMSKA 2013,SAGAN druhý

vložené 31. 03. 2013 o 16:56

Štartom o 10.hodine dnes odštartovalo v Belgicku jedno z najpopulárnejších športových podujatí Okolo Flámska s dĺžkou 256 kilometrov. Na námestí v Brugách malo 208 cyklistov z 25 tímov pred sebou sedemnásť krátkych ale strmých kopcov. Na štarte čakalo na pretekárov 0 stupov a predpoveď na občasné snehové prehánky.

Už po 19 km skončili tohtoročné Flandry pre Toma Boonena (OPQS), ktorý nepríjemne spadol a musel s narazeným ľavým bokom, lakťom a kolenom odstúpiť. Pre Boonena to bolo prvé odstúpenie z jeho dvanástich účasti. Pre nepríjemné pády odstúpilo z pretekov viac závodníkov.

Počas dlhého preteku sa viac cyklistov pokúsilo o únik. Medzi najzaujímavejší patril únik nemeckého cyklistu Andrého Greipela (Lotto - Belisol Team) na 123. kilometri ku ktorému sa pripojili ďalší štyria pretekári.

Na úzkej ceste v jednom z najťažších stúpaní Koppenberg, ktorým sa tento rok prechádzalo tri krát, po zaváhaní jedného pretekára museli cyklisti za ním svoje bicykle tlačiť.

Osemnásť kilometrov pred cieľom zaútočil Fabian Cancellara ktorého sa chytil PETER SAGAN a ktorým sa podarilo do troch kilometrov dostihnúť všetkých uprchlíkov. Na poslednom stúpaní Paterberg, 13 kilometrov pred cieľom, Cancellara nastúpil a odtrhol SAGANA. Spartakus zaľahol do riaditiek a posledných dvanásť kilometrov bral ako časovku a zvyšoval svoj náskok na SAGANA a posledného uprchlíka Roelandtsa ktorý sa pridal ku slovenskému cyklistovi.

Do cieľa prišiel Cancellara (RadioShack - Leopard Team) s viac ako minútovým náskokom pred naším PETROM SAGANOM (Cannondale Pro Cycling) a tretím Jurgenom Roelandtsom (Lotto - Belisol Team).

 

 

 

Poradie OKOLO FLÁMSKA 2013:

1.Fabian Cancellara......RadioShack - Leopard Team

2.PETER SAGAN.....Cannondale Pro Cycling

3.Jurgen ROELANDTS......Lotto - Belisol Team

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia