PARÍŽ - ROUBAIX 2013 - bikepoint.sk

PARÍŽ - ROUBAIX 2013

vložené 07. 04. 2013 o 21:27

Trať s dĺžkou 254 kilometrov a z toho 53 kilometrov dlažobných kociek dnes rozhodli o víťazovi 111.ročníka Paríž - Roubaix.

Hneď od štartu sa pokúsili niektorý cyklisti o únik ale pelotón úniky kontroloval a nenechal si ich odísť na nebezpečnú vzdialenosť. Rýchle tempo, defekty, dlažobné kocky a pády na nich prerieďovali pelotón ktorý si musel dávať pozor aj na divákov ktorý stáli blízko najťažších úsekov pavé. Rozhodujúci únik si vypracovala štvorica cyklistov dvadsať kilometrov pred cieľom. Bol v ňom Sep Vanmarck (Blanco Pro Cycling), Stijn Vandenbergh, Zdeněk Štybar (obaja OPQS) a najväčší favorit Fabian Cancellara (RadioShack - Leopard). Pätnásť kilometrov pred cieľom padol po strete s divákom Stijn Vandenbergh a len kilometer po ňom zavadil o diváka aj druhý jazdec OPQS Zdeňek Štybar ktorý to ustál ale dvojica Vanmarck a Cancellara sa mu vzdialila.

V závere sa Fabian pokúsil Sepovi nastúpiť ale mladý belgický cyklista sa držal Švajčiara ako kliešť a na velodróm v Roubaix prišla dvojica spolu. Posledných 750 metrov si to o víťaza rozdala dvojica v dráhovom šprinte. Viac síl zostalo Fabianovi Cancellarovi ktorý porazil Sepa Vanmarcka o meter. Na treťom mieste prišiel Niki Terpstra (OPQS). Pri prvej účasti na pekle severu prekvapil Zdeňek Štybar ktorý prešiel cieľom na peknom šiestom mieste.

Tri šťastné jedničky v ročníku Paríž - Roubaix priniesli Fabianovi Cancellarovi tretie prvenstvo v tejto najslávnejšej klasike.

 

 

Poradie Paríž - Roubaix 2013:

1.Fabian Cancellara.....RadioShack - Leopard

2.Sep Vanmarck.....Blanco Pro Cycling......+ 00' 00''

3.Niki Terpstra......OPQS.....+ 00' 31''

 

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia