Paríž - Roubaix 2015 - bikepoint.sk

Paríž - Roubaix 2015

vložené 12. 04. 2015 o 19:59

Kráľovná Klasik, Peklo Severu či Klasika Klasik - takéto pomenovanie má monument Paríž - Roubaix. Dnes v meste Compiégne o 10:30 hod. začínala najslávnejšia klasika už 113. krát. Na cyklistov aj so Slovákom PETROM SAGANOM čakalo rovinatých 253 kilometrov s 28. kockovými úsekmi s celkovou dĺžkou 52,7 km.

Na 30. kilometri sa do čela dostala skupina deviatich cyklistov, ktorých pelotón postupne dobiehal. Posledného dostihol necelých 23 kilometrov pred cieľom. O väčšie delenie sa nepostarali ani tri najnáročnejšie kockové úseky ohodnotené piatimi hviezdičkami Arenberg Forest, Mons en Pévèle a Carrefour de l’Arbre.

Do cieľa na velodróm v meste Roubaix tak prišli siedmy pretekári, z ktorých bol v záverečnom šprinte najrýchlejší Nemec John Degenkolb (Team Giant - Alpecin) pred českým pretekárom Zdenkom Štybarom (Etixx - Quick Step) a Belgičanom Gregom Van Avermaetom (BMC Racing Team).

Slovák PETER SAGAN (Team Tinkoff - Saxo) sa držal v čele, ale vo chvíli keď sa rozhodoval pretek, necelých päť kilometrov pred cieľom, musel meniť bicykel a do cieľa prišiel na 23. mieste so stratou 31 sekúnd.

John Degenkolb zvíťazil v tomto roku v druhej klasike, keď ovládol aj Miláno - San Remo.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia