Pozvánka: HORAL 2012 a HORAL TOUR 2012 - bikepoint.sk

Pozvánka: HORAL 2012 a HORAL TOUR 2012

vložené 23. 07. 2012 o 18:54

NOVINKY   HORAL 2012 a HORAL TOUR 2012

MTB maratón HORAL patrí na Slovensku k legendám medzi cyklomaratónmi. Bude to už trinásty krát, čo sa cyklisti zo Slovenska, ale aj okolitých krajín postavia v sobotu 11.8.2012 v podtatranskom mestečku Svit na štart tej svoje trasy. Výber majú široký. Od rekreačnej HORAL SENZI 43 km, cez náročnejšiu HORAL LEJZI 75 km až po takmer extrémnu HORAL KREJZI 105km. Trasy HORALa sú výnimočné prostredím, ktorým sú vedené. Cyklisti sa dostanú do miest, kde je ich pohyb na bicykloch povolený iba výnimočne na základe výnimky zo zákona o ochrane prírody, – do Národného parku Nízke Tatry a to až nad hranicu lesa.

Medzi bajkermi je ale mnoho takých, ktorým už jednodňové klasické maratóny nestačia a obzerajú sa po zmene. Stále ešte jedinou alternatívou na Slovensku je už po štvrtý krát trojdňový etapový závod  HORAL TOUR. Už prvá etapa je veľmi zaujímavá, pretože zavedie cyklistov na slovenskú legendárnu horu „Kráľova Hoľa“ do výšky 1946m.

Kde inde sa cyklista dostane do takej výšky? Aby to nebolo málo, na najväčšieho šťastlivca čaká v tombole účastníkov prvej etapy vyhliadkový let nad TATRAMI!

Na drúhý deň majú bajkeri – účastníci HORAL TOUR na výber z vyššie uvedených sobotňajších trás HORAL SENZI, HORAL LEJZI alebo HORAL KREJZI.

Na tretiu a záverečnú etapu HORAL TOUR (v nedeľu 12.8.2012) je pripravený, v pohorí Kozie chrbty,  divácky atraktívny a pre jazdcov tiež zaujímavý technický cross country okruh 4,8km dlhý. Štart je vo Svite pri Kolibe na rovnakom mieste ako štart  sobotňajšej etapy a muži budú prechádzať cieľovým oblúkom celkom 8x. Pre ženy a veteránov je určený počet okruhov 6.

Ceny

Pre víťazov aj do tomboly sú pripravené zaujímavé a atraktívne ceny. Či už je to množstvo pobytov v slovenských hoteloch, športová výbava, notebook, bicykle DEMA a už spomínaný vyhliadkový let nad Tatrami.

Stravovanie

Stravovanie cyklistov aj návštevníkov a divákov sme tento rok zverili do rúk známych odborníkov zo SALAŠA u FRANKA. Cyklisti budú mať v cieli na výber buď kvalitný kotlíkový guláš, alebo slovenskú špecialitu - bryndzové halušky. Aj návštevníci a diváci si určite prídu na svoje, veď kvalita stravy v Salaši u Franka je všeobecne známa nielen z ich kamenného salaša v Starej Ľubovni, ale aj pojazdného salaša, ktorý ste mohli vidieť na mnohých akciách na Slovensku aj v zahraničí.

Sprievodný program

HORAL a HORAL TOUR to nie sú iby cyklistické preteky pre dospelých. Sú to aj súťaze pre deti (HORAL JUNIOR) a rodinné tímy (HORAL DEJZI). Okrem toho na návštevníkov čaká bohatý sprievodný program. Zo všetkých vyberáme: pútavé rozprávanie a diskusia s horolezcom a záchranárom Jarom Švecom (piatok 10.8. 18:00), koncert skvelej slovenskej rockovej kapely SEXIT (piatok 10.8. od 20:00), medzinárodný festival Outdoorových filmov (Tatranská Polianka, piatok 20:30), cyklotrialová show (sobota 16:00), koncert skupiny VAOLA (sobota 17:00), tombola (sobota 19:00), koncert revivalovej skupiny NIRVANA REVIVAL BAND (sobota 20:00), after party  spríjemní hudobná skupina HUFU (nedeľa od 15:00).

Maratón HORAL je zaradený do medzinárodného seriálu INTER MOUNTAIN SERIES, v ktorom je do záverečnej tomboly pripravený bicykel GENESIS REVOLUTION TEAM v hodnote 3.499,-€. Do tomboly bude zaradený každý účastník, ktorý absolvuje minimálne 3 preteky zo seriálu a zaregistruje sa mailom na: registration@inter-mountain-series.eu. Okrem toho dostane každý účastník (s absolvovanými tromi maratónmi) na finálovom preteku v poľskej Istebnej dres Genesis zdarma.

Autor: Luboš Dupkala

Diskusia