Pozvánka: Medzinárodný cyklokros C2,C1, Udiča – 5.,6.10.2013 - bikepoint.sk

Pozvánka: Medzinárodný cyklokros C2,C1, Udiča – 5.,6.10.2013

vložené 11. 09. 2013 o 11:41

Po minuloročnej úspešnej premiére na medzinárodnom cyklokrosovom poli (kategória C2) sme tento rok postúpili opäť o ligu vyššie a dostali sme sa po Svetovom pohári a Superprestige do druhej svetovej ligy do kategórie C1, teda na tú istú úroveň ako preteky napríklad v Hamme Zogge, Kalmthout alebo Zonhoven. Podujatie podobného významu sa na Slovensku nekonalo už veľmi dlho.

Začíname v sobotu 5.10.2013 finálovým závodom Národnej cyklistickej súťaže pre žiakov materských, základných a stredných škôl až po hlavný závod kategórie Elite – C2, ktorý štartuje o 15:55.

Pokračujeme v nedeľu 6.10.2013, kedy začíname detskými pretekmi o 11:15. Hlavný závod kategórie C1 Veľká cena Finančného centra odštartuje o 14:55. Aj tento rok je zachovaný hobby pretek na 15-20 min (počet kôl určí rozhodca), štart je 11:30. Ideou hobby preteku nie je lámať účastnícke rekordy, ide o to zabaviť sa, vyskúšať si o čom je cyklokros, skúsiť si to, aké to je ísť 20 minút na doraz systém „brzda plyn“.

Kompletné propozície a ďalšie informácie nájdete na našej stránke http://www.fcteam.sk

Týmto chcem zároveň požiadať všetkých fanúšikov cyklistiky aby prišli podporiť cyklokrosárov v čo najväčšom počte. Bude október, čas cyklistického oddychu, nebude snáď problém obetovať jeden alebo obidva víkendové dni na podporu cyklistiky. Predstaví sa kompletná Slovenská a Česká cyklokrosová špička a hlavne na nedeľný závod očakávame aj väčšiu medzinárodnú konkurenciu. Trať je namotaná na minimálnej ploche, divák má tak prehľad o dianí na takmer celej trati, divácky je to určite najatraktívnejšia cyklistická disciplína, preteky nie sú zviazané taktikou, ide sa na doraz od štartu. Každopádne sa bude na čo pozerať, o občerstvenie a ostatné náležitosti bude dobre postarané.

Verím, že sa stretneme v čo najväčšom počte.

ZDROJ: FC Team

Autor: Luboš Dupkala

Diskusia