Pozvánka: Medzinárodný cyklokros C2, Udiča – 4.,5.10.2014 - bikepoint.sk

Pozvánka: Medzinárodný cyklokros C2, Udiča – 4.,5.10.2014

vložené 15. 09. 2014 o 20:22

Minulý rok sme prvýkrát v histórií Slovenska zorganizovali cyklokros na úrovni C1, čo je po svetovom pohári druhá cyklokrosová liga, výsledok – UCI nadštandard, pretek, kde si každý fanúšik cyklistiky mohol prísť na svoje. Závod, kde sa ide naplno od štartu až do cieľa.



Tento rok opäť pokračujeme v tradícií cyklokrosu pod hlavičkou UCI, tentokrát na úrovni C2. Začíname v sobotu 4.10.2014 finálovým závodom Národnej cyklistickej súťaže pre žiakov základných škôl až po hlavný závod kategórie Elite, ktorý štartuje o 16:00.

 

Pokračujeme v nedeľu 5.10.2014, kedy začíname pretekom hobby. Hlavný závod kategórie C2 Veľká cena Finančného centra odštartuje o 15:00. Aj tento rok je zachovaný hobby pretek na 20-30 min (počet kôl určí rozhodca), štart je o 11:45. Ideou hobby preteku nie je lámať účastnícke rekordy, ide o to zabaviť sa, vyskúšať si o čom je cyklokros, skúsiť si, aké to je ísť 30 minút na doraz systém „brzda plyn“.

Kompletné propozície a ďalšie informácie nájdete na našej stránke http://www.fcteam.sk

Týmto chcem zároveň požiadať všetkých fanúšikov cyklistiky aby prišli podporiť cyklokrosárov v čo najväčšom počte. Bude október, čas cyklistického oddychu, nebude snáď problém obetovať jeden alebo obidva víkendové dni na podporu cyklistiky. 

Predstaví sa kompletná Slovenská a Česká cyklokrosová špička a samozrejme očakáva sa aj väčšia medzinárodná konkurencia. Trať je namotaná na minimálnej ploche, divák má tak prehľad o dianí na takmer celej trati, divácky je to určite najatraktívnejšia cyklistická disciplína, preteky nie sú zviazané taktikou, ide sa na doraz od štartu. Každopádne sa bude na čo pozerať, o občerstvenie a ostatné náležitosti bude dobre postarané.

Verím, že sa stretneme v čo najväčšom počte.

Ďakujeme.

FC Team

Diskusia