Predstavenie Vuelty 2018 - bikepoint.sk

Predstavenie Vuelty 2018

vložené 15. 01. 2018 o 10:27

Organizátori v Madride predstavili trať tretej GrandTour v tomto roku Vuelta a Espaňa.

Sedemdesiaty tretí ročník pretekov sa bude konať od 25.8. - 16.9.2018.

 

 

Španielske etapové preteky začínajú v Malage osem kilometrovou rovinatou časovkou. Hneď druhá etapa sa končí na vrchole stúpania, na kopci Alto de la Mesa. Tretia etapa bude končiť v miernom stúpaní.

Vo štvrtej etape čaká na cyklistov prvé náročné cieľové stúpanie na Alfacar vo výške 1435 m n. m. Piata etapa by mala patriť uprchlíkom, šiesta etapa špurtérom, siedma etapa klasikárom a ôsma etapa opäť špurtérom.

Najťažšou etapou v prvom bloku, pred prvým dňom voľna, bude deviata etapa s cieľom na kopci La Covatilla vo výške 1960 m n. m.

Druhý blok začne desiatou etapou pre špurtérov. V jedenástej a dvanástej etape by sa mali tešiť z víťazstva klasikári.

Trinásta, štrnásta a pätnásta etapa bude patriť vrchárom. Trinásta etapa končí na Alto de la Camperona vo výške 1600 m n. m., štrnásta na Alto Les Praeres a pätnásta po dvoch náročných stúpaniach na Lagos de la Covadonga.

Po druhom voľnom dni začne tretí blok šestnástou etapou, ktorou bude individuálna časovka na 32,7 km. Cieľ sedemnástej etapy je na kopci prvej kategórie Monte Oiz. V osemnástej etape sa očakáva víťazstvo špurtéra.

Devätnásta a dvadsiata etapa sa odohrá v Pyrenejach v Andorre. Najskôr čaká cyklistov cieľ na Coll de la Rabassa vo výške 2015 m n. m. a predposledná etapa, s dĺžkou len 105,8 km, končí na Coll de la Gallina vo výške 1580 m n. m. V predposlednej etape nastúpajú cyklisti 3890 metrov.

Posledná dvadsiata prvá etapa sa odohrá na okruhu v Madride.

 

 

Celkovo čaká na cyklistov 21. etáp s dĺžkou 3271,4 kilometrov.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia