PROENZI CYKLOTOUR TOUR 2. etapa - bikepoint.sk

PROENZI CYKLOTOUR TOUR 2. etapa

vložené 31. 05. 2014 o 07:57

Etapa, ktorá by sa dala nazvať skúškou na morál!

Vstávame ráno o 7:00 Vonku to nevyzerá dobre, 5 stupňov, ľahký dážď a predstava že bude svietiť slniečko. tak to vôbec.

Po raňajkách opúšťame Penzión Pažický v Starej Lesnej a čaká nás prvých 16km na štart 2 etapy do Popradu. Po prvých kilometroch zisťujeme, že nás bude sprevádzať okrem dažďa aj silný vietor.

V Poprade nás vzhľadom k počasiu /čomu sa nikto nedivý/ čakal jediný biker Slávo. Vydávame sa na trasu najdlhšej etapy s oficiálnou dľžkou 160km a cez 1000 výškových metrov.

Do Svitu ideme po krásnej cyklotrase a potom sa už napájame na hlavnú cestu smer Žilina. Začína výdatne pršať, fúkať, no proste pri 5-tich stupňoch úplný mordor. Nevzdávame to a ideme ďalej. Od Liptovského Mikuláša už aspoň prestalo pršať a teplota poskočila na príjemných 10 stupňov. Pridáva sa k nám aj ďalší biker Janko z Martina.

Cesta ďalej ubiehala celkom v pohode aj keď sa dostavovali nejaké drobné krízy ale do Párnice sme prišli presne na minútu, aj keď Robino v pelótone hodil Tigra nič vážne sa nestalo. Proenzi team ide ako hodinky presne :)

Výjazd na Rovnú horu nad Zázrivou zvládame naozaj v pohode a už len zošupnúť sa do Žiliny. Pokračujeme popri vodnom diele a sme doma. Teda aspoň podaktorí, pretože tím je naozaj celoslovenský a v sobotu pokračujeme do Kálnice.

Prichádzame do centra Žiliny, kde cítiť že sú Staromestské slávnosti v plnom prúde. Obrovské množstvo ľudí a všade veselo. Niekde až príliš. Takú koncentráciu opitých mladých ľudí som dávno nevidel. Avšak nám sa podarilo nájsť našu "PROENZI WALMARK " partiu. Lucka nám v noci napiekla na žiadosť Zajka úžasné muffiny na ktorých sme si naozaj všetci pochutnali :) . Ďakujeme Lucka. Porozprávali sme o dnešnej etape urobili sme spoločné foto a rýchlo sme sa presunuli na večeru.

Uff... Ťažká preťažká etapa, ale každý kto ju v tom "super počasí absolvoval“ si ju určite nadlho zapamätá.

Etapa číslo 3 do Kálnice už snáď bude na počasie úplne iná. Veď tých 110km s pár výškovými metrami vyznieva jednoducho.

Nechajme sa prekvapiť

 

Autor: Luboš Dupkala

Diskusia