Prvý deň voľna - Vuelta a Espaňa 2016 - bikepoint.sk

Prvý deň voľna - Vuelta a Espaňa 2016

vložené 30. 08. 2016 o 15:35

Po desiatich etapách z celkových 21. čakal dnes, v utorok 30. augusta, na pretekárov Vuelty prvý deň voľna.

Aktuálnym lídrom 71. ročníka je Kolumbíjčan Nairo Quintana pred Španielom Alejandrom Valverdem (+ 57 sekúnd, obaja Movistar Team) a Britom Chrisom Froomeom (+ 58 sekúnd, Team Sky).

Tohtoročná tretia Grand Tours, Vuelta a Espaňa, začala 20. augusta v Balneario Laias tímovou časovkou (27,8 km), ktorú ovládol Team Sky. Postupne do prvého voľného dňa prekonali cyklisti dve zvlnené etapy, šesť kopcovitých etáp a včera najťažšiu horskú etapu na Lagos Covadonga.

Doposiaľ dve etapové víťazstva v tomto ročníku má na svojom konte Belgičan Gianni Meersman (Etixx - Quick Step), ktorý ovládol obe zvlnené etapy. Červený dres pre lídra španielskych etapových pretekov obliekalo šesť cyklistov. Aktuálny líder Nairo Quintana zvíťazil vo včerajšej desiatej etape.

Jeden z favoritov na víťazstvo, Španiel Alberto Contador, v siedmej etape spadol, ale v pretekoch pokračuje na piatom mieste.

Na vynikajúcom priebežnom šiestom mieste, so stratou 2:57 min, je český pretekár Leopold König (Team Sky).

Jediným slovenským cyklistom v Španielsku je MARTIN VELITS (Etixx - Quick Step), ktorému patrí 170. priečka so stratou 1:35 hod.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia