Report: DEMA ČESKOSLOVENSKÝ SERIÁL 24 HODÍN MTB - bikepoint.sk

Report: DEMA ČESKOSLOVENSKÝ SERIÁL 24 HODÍN MTB

vložené 23. 07. 2012 o 15:20

24-ka je jedinečný orgán v bikovom tele .......

Opäť zas raz niečo skončilo a sezóna je za nami. Aj tak by sa dalo povedať o tých bikeroch, ktorí si zamilovali 24-ky a nieje ich málo.

DEMA ČESKOSLOVENSKÝ SERIÁL 24 HODÍN MTB sa tento rok potuloval po Československu a ja spolu s ním. Organizátori v Jihlave, Liberci, Bystřičke a v Rajeckých Tepliciach Poluvsí si pripravili na všetkých nás rôznorodé trate a tento rok aj bezchybné počasie, Snáď len ako je dobrým zvykom u nás v Žiline opäť riadne úpeky.

Ale poďme pekne po poriadku.

Koniec mája je už druhým rokom pre mňa a mojich priateľov jasné, že sa vydáme na cestu do Jihlavy. Aj tento rok som sa tešil na trať, ktorá doznala drobné, ale za to veľmi príjemné zmeny. Túto trať mám inak najradšej kvôli jej rôznorodosti, aj keď ako sa hovorí všetky trate majú niečo do seba :-) V Jihlave nájdete naozaj všetko od singláčov, cez šutolinu, ťažké výjazdy, prejazdy starým mestom /dlažobné kocky/ a jediné čo ma neoslovilo bol zjazd po schodoch a keďže som bábovka tak som to nedal. Ešte keby nás pustili cez ZOO tak by tam bolo naozaj všetko dokonalé. Super zázemie, vynikajúca občerstvovačka a všetko čo k 24-ke patrí. Vďaka za krásny víkend.

Liberec pre mňa bola veľká neznáma, o ktorej som počul toľko pozitívneho a preto som sa v druhom júnovom týždni vydal aj s partiou na preskúmanie situácie a odjazdenie si nejakého toho kolečka aj tu. Liberec svojím 18. ročníkom potvrdil skúsenú Těžkú pohodu a v areáli vo Vestci sa rozlúčili naozaj ako sa patrí. Trať aké obľubujem 1/2 cca do kopca a druhá časť zjazdy singláče a rýchly povrch Vás stále núti neubrať ani na sekundu z pozornosti. Proste Liberec parádna trať aj zázemie. Chýri o tom, že v Liberci je Ťežká pohoda nesklamali a tak ďalší už druhý víkend samá pohoda, aj keď sklamali v zjazde svetlá a ja som si dal žihľavový kúpeľ a ktomu aj pár odrenín, ale to patrí k tomu....

Diel tretí Bystřička. Tento rok bez jej hlavného organizátora a zakladateľa Zbyňka Fojtička  a jeho pravej ruky "Ruďocha", ktorí sa práve v termíne 24-ky túlali so Sváťom Božákom po Amerike na RAAM-e, ktorý nakoniec Sváťo úspešne zdolal ako vôbec prvý Čech či Slovák... Veliká gratulácia Sváťovi a celému doprovodnému teamu.

Ale poďme k samotnej 24-ke v Bystřičce. Pre mňa viac ako domáce podujatie, kde som z 24-kami začínal a kde je to naozaj vždy a za každého počasia o veľkej pohode. Tu je to vždy tá pravá 24-ka... Keď hovorím pravá tak myslím naozaj pravá. Tu stretnem vždy veľa priateľov a vládne tu akási domáca atmosféra, kde najväčším nebezpečenstvom je SLIVOVICA a preto kto prežije piatok bez ujmy je v sobotu vysmiaty. Ešte sa mi to za tie štyri roky čo sem chodím nepodarilo :-) Ale nevadí o rok budem opäť bojovať.  Čo sa týka trate v Bystričce tak je jazdivá až na prvý stupák, ktorý som každé kolo preklínal a nie len ja. Inak pridaný úsek, ktorý organizátori vložili tento rok sa mne osobne veľmi páčil. No a pred koncom okruhu parádny singláč, lúka a depo.... Krásne prostredie dotvára celú atmosféru a tento rok aj počasie na 1*....A na okraj len toľko, že Ivan so Samom odviedli aj bez prítomnosti otca akcie Zbynďa super robotu a dokázali vybaviť aj počasie za čom im veľká vďaka! A FRGÁLE na občerstvovačke sú najsamlepšie na svete!!!

No a nakoniec ostal náš posledný ako inak pekelný 24-kovi očistec. Zázemie som vyberal ja a aj vzhľadom k tomu, že moji, naši cezhraniční priatelia majú radi výhľady na peknú Slovenskú krajinu tak prst padol na Poluvsie. Trať naordinoval Peťo Bugáň a vybral dobre pri čom mu asistoval Čečo. My len dúfame, že sa Vám u nás páčilo a, že ste si okrem horúčavy a piatkovej extra búrky odviezli aj pekné zážitky.

Rád by som na tomto mieste poďakoval spoločnosti DEMA Senica za podporu celého seriálu a všetkým zúčastneným za super športové výsledky a vytvorenie neopakovateľnej atmosféry, ktorú majú len 24-ky :-)

Každý kto sa zúčastnil na niektorej z týchto akcii musí potvrdiť, že 24-ka je jedinečný orgán v bikovom tele.......

 

Výsledky seriálu:

http://24hod.sportsoft.cz/2012/

 

A nejaká ta fotka z Poluvsia , Jihlavy, Bystřičky, a Libereca

 

Teším sa o rok opäť na 24-kách.

 

Autor: Luboš Terry Dupkala

Diskusia