Report: Jarný Šprint 2018 - bikepoint.sk

Report: Jarný Šprint 2018

vložené 22. 04. 2018 o 18:49

Letné počasie privítalo v sobotu necelú dvojstovku cyklistov v obci Bystrička pri Martine na Jarnom Šprinte 2018.

Pohodová akcia, ktorá býva pre väčšinu cyklistov otváracími pretekmi do sezóny, sa vďaka organizátorom z beer inside teamu, opäť vydarila.

Po vlaňajšom upršanom ročníku, kedy sa konali preteky prvý krát na náhradnej trati "B", sa deviaty ročník cyklistickej časovky do vrchu konal na trati "A". Trať mala dĺžku 9,3 km s prevýšením 320 metrov.

Štart pretekov bol ako vždy pred obecným úradom. Cyklisti sa vydávali na trať jednotlivo, od 10. hod, v 30 sekundových intervaloch. Na trati čakal na cyklistov asfalt, neudržiavaná asfaltová cesta, panelová cesta, spevnená a nespevnená lesná cesta. Cieľ bol umiestnený v časti Červené smreky (Zákľučie), kde bolo pre cyklistov pripravené bohaté občerstvenie.

 

 

V zázemí obecného úradu sa podávali po pretekoch ešte vynikajúce cestoviny. Po spracovaní údajov nasledovalo vyhlásenie výsledkov vo viacerých kategóriach a následne bola losovaná bohatá tombola.

Dve prvé miesta na 9. ročníku Jarného Šprintu získali aj pretekári bikepoint.sk teamu. Svoj siedmy štart na týchto pretekoch premenila na siedme víťazstvo medzi ženami vo svojej vekovej kategórii Martina Cabuková, ktorá bola zároveň aj najrýchlejšou ženou. Prvé miesto v kategórii TIR (pretekári nad 100 kg) získal Anton Ďurina. Gratulujeme!

 

 

Najrýchlejším mužom celkovo bol Vladimír Hojdík z PROefekt teamu s časom 21:43 min. Martina Cabuková zdolala trať za 29:29 min.

Kompletné výsledky nájdete na stránke jarnysprint.sk

 

 

Foto: Anton Ďurina a autor

Autor: Milan Majtán

Diskusia