Report: ŠKODA DAVORIN Slovak Paradise - bikepoint.sk

Report: ŠKODA DAVORIN Slovak Paradise

vložené 19. 09. 2014 o 10:06

Minulú sobotu sa konal záverečný maratón ŠKODA BIKE OPEN TOUR série. Konal sa v autocampe Podlesok v Slovenskom raji. Keďže ide o moju srdcovku nemohol som na ňom chýbať. Tak ako po iné roky aj teraz som sa rozhodol naň dopraviť po vlastných (kolesách), to sa mi aj podarilo. To už je ale iný príbeh.

   

Keďže som bol v raji už vo štvrtok, využil som možnosť odprezentovať sa už v piatok. Aspoň som nečakal v rade. Počasie tento rok bikerom neprialo a všetkým bolo jasné čo nás v sobotu čaká. Zobudil som sa do upršaného rána, a hovoril som si nech už to mám za sebou. Keďže sme bývali cca 3km od štartu slušne sme zmokli kým sme sa naň dostavili. Vyrátane som to mal že dôjdem tam a do päť minút štartujem. Smola organizátori posunuli štarty o pol hodinu. Nervy som mal neskutočné. Celý mokrý, kosa a do toho toto. Dali sme si teda ešte po dve slivky s čajom na zahriatie a poďho na štart. Hneď prvé stúpanie na Kláštorisko nás zahrialo a už sa šlo lepšie. Užíval som si každú kaluž a smolu mali okoloidúci, čo sa snažili zostať čistý do poslednej chvíle. Zjazd po mokrej asfaltke nebol až taký tragický ako som čakal, horšie to bolo na občerstvovačke. Podľa mňa boli slabé v podstate tam nič nebolo až na chleba s masťou. Prešli sme lavičkami späť na asfaltku a prišlo to po čo sme tu všetci prišli. Zadrbať sa až po uši a tak sme veru aj dopadli. Po tri a pol hodine sme dorazili do cieľa. Spokojný, špinavý a plný zážitkov.

Človek celý ten mordor prežíva inak keď ide na pohodu v skupinke. Vyhlasovanie výsledkov bolo nekonečné, ale to sa dalo čakať veď to bol záver hneď troch sérií (SLOVAK XCM TOUR, ŠKODA BIKE OPEN TOUR a Detská tour Petra Sagana). Samozrejme aj tombol bolo viacero. A ja zase nič.

Záverečné zhodnotenie by som zhrnul asi tak. Trať stále tá istá ale veľmi pekná. Značenie z môjho pohľadu veľmi dobré, občerstvovačka o niečo horšia a do budúcna by organizátori mohli skúsiť neposúvať štart. V každom prípade patrí organizátorom veľká vďaka za prípravu a samotný pretek.

 

Autor: Erik Kubík

Foto: Janka Kirdajová

Diskusia