Report: SLOVAK WINTER MTB & RUNNING TROPHY - bikepoint.sk

Report: SLOVAK WINTER MTB & RUNNING TROPHY

vložené 23. 01. 2014 o 01:11

LUXUSNÝ MTB & RUN víkend pre milovníkov adrenalínu a blata!

Zhruba pol roka po poslednom minuloročnom MTB EVENTE som ako vždy nadržaný a trasiem sa na zimnú „Stupavu“. Síce to už nemá ani taký názov, ani to nie je v Stupave, ale tradícia káže. Rozhodnutie zmeniť miesto podujatia na Železnú studničku v Bratislave možno len chváliť. Jednoduchšie parkovanie a „blaváci“ to majú blízko.

Už tretí krát po sebe sa tohto výnimočného podujatia rád zúčastňujem. Pred rokom mraky snehu a naozaj dlhý pobyt na trati, samozrejme tým nemyslím tých najlepších ako napr. Miša Lámiho. A dva roky pred tým som sa vytešoval, nakoľko ak si pamätáte vy ktorí ste tam boli trať plnú ľadu a pádov. Čiže sranda preveliká. Ale poďme konečne k tohtoročnej akcii.

Hneď v úvode treba pochváliť usporiadateľov, ktorí naozaj mysleli na každý detail a naozaj podmienky boli luxusné.

Sobota = MTB

O 11hod sa stovky bikerov a bikeriek po výstrele miestnych papalášov a za asistencie troch televízii rozbehli ako dlhý had smerom do kopcov za dobrodružstvom 1. zimného MTB maratónu. Keďže boli aprílové podmienky a teplota dosahovala okolo 10 stupňov nebolo sa prečo šetriť.

Prvý asfaltový kopec zvládame v pohode, ale po vstupe do lesa sa situácia mení. Niektorí bikeri tlačia pretože nevládzu, iní preto lebo tých tlačiacich nemajú ako predbehnúť. Ak na jednej strane chválim organizátorov, tak na strane druhej haním pretekárov, ktorí sa doposiaľ nenaučili spôsobom FAIR PLAY a blokovali respektíve nepustili tých rýchlejších pred seba. Postupne pribúda blata, ale nie je ho príliš veľa takže sme len tak sexi ohodený. Kde tu sa šmýkame, ale podľa mňa je to aj tak najväčšia paráda pretože na „zimnom“ je každý rok inak. Prvých cca 14km bolo viac menej šlapanie hore kopcom, nuž driapal som čo som vládal. Tešil som sa na singláče a brutálne blatové zjazdy ktoré aj prišli a boli presne podľa mojich predstáv. Dostávam sa do extázy, keď tu zrazu predo mnou biker „modelka“ zbadal mláku. Zabrzdil na nulu a ja som samozrejme neubrzdil, preletel som cez bike a hodil som peknú papuľu. Keďže píšem tento report prežil som :) . Odhadujem, že som mohol byť v cieli aj do dvoch hodín, avšak blato atakovalo moju prehadzovačku, tak som nakoniec bol rád i času niečo nad dve hodiny. Za mnou ešte do cieľa dorazilo ďalších 140 duší, no moje ego neutrpelo :) .

V Blave som stretol takmer všetkých známych bikerov a dokonca som na maratón zlomil aj bratranca, ktorý mal natrénovaných 12km (ja 700km). Ešte že som bol o dve minúty pred ním i keď vďaka nebrzdeniu v zjazdoch, on sa má asi radčej :) .

Po príjazde do cieľa zvítanie s priateľmi. Informácia, že Mišo Lámi vyhral za hodinku a pár drobných nikoho až tak neprekvapilo. Nasledovalo vydanie vecí z úschovne (geniálne, na Slovensku skoro nevídané). Úschovňa bikov, jedlo, pivo a bohatý program – všetko na jedničku. Zmena konferenciera bola tiež vnímaná širokým okolím pozitívne. A predsa sa dá byť vtipný aj bez toho aby ste niekoho urazili.

Nakoniec vyhlásenie výsledkov v množstve kategórií, luxusná tombola a odchod.

Nedeľa = RUN čiže beh po slovensky :)

Prihlásených bolo cca 300 účastníkov na trať dlhú necelých 10km. Výprava z nášho mesta Trenčína pod vedením nášho kamaráta Petra dopadla na výbornú a všetci členovia posádky boli na bedni, dokonca Ervín nad 50rokov na prvom mieste. Cena za prvé miesto ubytovanie v hoteli, tak už aj Ervín bude vedieť ako je to bývať v hoteli :) . Ostatní či v behu alebo v kombinácii „bedňa“ samozrejme opäť všetko vyhral Mišo Lámi. Klobúk dole, určite bol Mišo oprávnene biker roka 2013 a jeho brat za ním.

Čo dodať na záver. Samé pozitíva, ktoré som už spomínal. A na prekvapenie žiadne negatíva tak ako to bývalo v minulých rokoch. Tam sa vždy nejaké našlo.

Debata o krátkej a dlhej trati ako je to v Čechách (tam to je ale rovina okolo potoka), záleží od počasia, ak by bolo tak ako tento rok som za, ale na brodenie snehom stačí aj týchto 29km nekonečných :) .

Chlapci klobúk dole, super akcia. Už sa neviem dočkať letnej „Stupavy“, kde na trati pobudnem celý deň (a možno aj zasneží) :) .

 

VÝSLEDKY MTB

VÝSLEDKY BEH

VÝSLEDKY KOMBINÁCIA

 

 

Autor: Rado Tilandy

Foto: Vivian Fedorová

Diskusia