POZVÁNKA: ŠKODA MTB Singletrack Maratón Košice 16.9.2017 - bikepoint.sk

POZVÁNKA: ŠKODA MTB Singletrack Maratón Košice 16.9.2017

vložené 11. 09. 2017 o 19:04

POZVÁNKA – ŠKODA MTB Singletrack Maratón Košice – 16.9.2017

Pozývame každého pravého bikera a bikerku , predovšetkým milovníkov pravej nefalšovanej jazdy na MTB a fanúšikov zábavných singláčov.

MTB maratónsku sezónu uzatvára 16.septembra opäť Košický ŠKODA MTB Singletrack Maratón v Košiciach....

Podujatie je finálovým kolom Slovenského pohára v MTB maratóne a nového seriálu Východ MTB Liga .

Tradičné a prestížne podujatie v organizácii ProSport Team Košice  sa preslávilo v posledných rokoch hlavne svojou trasou, ktorá spája rekreačné oblasti v okolí Košíc. Využíva k tomu predovšetkým  značené cyklotrasy a cyklotraily okolia  ale zároveň vedie vo veľkej miere po zábavných lesných chodníkoch, tzv. singletrackoch . Vďaka tomu má trať naozaj jedinečné parametre.

Zábava pre každého...

Najmenší od 1 do 14 rokov sa môžu opäť vyblázniť na detských pretekoch ŠKODA Junior Race, ktoré sú súčasťou programu priamo v areáli  na trávnatej ploche a Pump-Tracku .

Najkratšia 20km trasa je navrhnutá tak, aby bola ľahko zvládnuteľná pre začiatočníkov a rodiny s deťmi,  ale prechádza cez najvyšší bod trasy, chatu Lajoška a nahliadne aj do ľahších singlov.

50ka je tá pravá zábava . Na tejto trati je neuveriteľných 32km singletrackov . Väčšina z nich je prírodného charakteru bez extrémnych úsekov, skokov a umelých prekážok. Na 7. km je Horská prémia Lajoška, a na 30.km technická prémia „Kopec pravdy“ ktorý je krátky 100m úsek do kopca a pre možnosť vyhrať hodnotnú cenu, stačí tento kopec vyšliapať v sedle bicykla.

Na jednookruhovej dlhej 80km trase sa nájdu všetci vytrvalci a praví maratónci. Prvých 40km je spoločných s 50kármi, potom sa trasa rozdelí a tí ktorí zvolia tuto trasu si môžu vychutnať nový 6km dlhý singletrack tkzv. Poľovnícky chodník , ktorý je jedným z najstarších prírodných singletrackov v okolí.  Atraktívne sú aj výhľady na Košice a nedotknutá príroda v oblasti Čiernej Hory a Vysokého Vrchu.

Novinkou pre tento ročník je súťaž tímov na 20 a 50km trati. Do jedného tímu sa môže prihlásiť ľubovoľný počet jazdcov z danej trasy. Hodnotí sa výsledok 4 najlepších z tímu bez rozdielu pohlavia a ketegórie.

Pre tých, ktorí si chcú singletracky z preteku zopakovať alebo spoznať ešte ďalšie, zlepšiť si techniku alebo len stráviť ďalší príjemný deň na singloch,  pripravili na nedeľu organizátori podujatia a samotní tvorcovia trailov akciu s názvom „KE.CY SINGLETRACK TOUR“ .

Štartovné so štartovným balíčkom zdarma a hodnotné ceny ...

Prvých 500 prihlásených so zaplateným šatrtovným dostane bohatý štartovací balík zdarma.

( kvalitná cykloflaša s logom maratónu + tyčinka alebo gel od Powerbar + RAW tyčinka Marva + energetický isotonický nápoj MAXX )

Motiváciou a zaslúženou odmenou pre najlepších sú hodnotné ceny pre víťazov kategórií a prémií ale určite aj finančné odmeny.

Sprievodný program a zaujímavosti...

V priestore štartu a cieľa sa o zábavu a informácie postará skúsený moderátor Ľuboš „Terry“ Dupkala so šarmantnou Radkou Kovaľ Mazákovou.
Už tradične sú pripravené ankety a odmeny pre najmladšieho a najstaršieho pretekára(ku), pre najťažší bicykel na trati,  a pre naj bikerku aj titul MISS Košický MTB maratón .

Ak bude niekomu málo bicyklovania na trati, tak pripravené budú testovacie bicykle od partnerov podujatia, a niekoľko zaujímavých výstavných stánkov s cyklo sortimentom a výživou.

Samozrejmosťou je teplé jedlo a nápoj v cieli, sprchy a umývanie bicyklov pre každého pretekára.

Program:

Piatok, 15.09.2017

  • 18:00 – 22:00 prezentácia + premietanie záberov z minulých ročníkov vo FamilyGym Oaza
    ( Kustrova 5. Košice )

Sobota, 16.09.2017

  • 07:00 začiatok prezentácie v čajovni Jahodná
  • 10:00 spoločný štart 80km a 50km
  • 11:30 spoločný štart 20km, Family
  • 13:00 štart detských pretekov ŠKODA Junior Race
  • 16:00 vyhlasovanie prémií a víťazov MTB singletrack maratónu
  • 16:30 vyhlasovanie celkových víťazov Východ MTB Liga + Tombola

Nedela, 17.09.2017

  • 9:00 - KECY Singletrack TOUR
    organizovaný výjazd inštruktormi KECY- Košické cyklotraily, po najkrajších singloch a cyklotrailoch v okolí Košíc.

Prihlásit sa môžete na tomto odkaze :

http://www.cyklopretekykosice.sk/sk/skoda-mtb-singletrack-maraton-kosice/prihlasenie

do 15.9. ešte za zvýhodnených 21€,  prípadne aj na mieste v sobotu za 25€.

Pre viac informácií o podujatí kliknite na stránku www.cyklopretekykosice.sk alebo sledujte facebook (www.facebook.com/cyklopretekykosice ) aby Vám nič podstatné neušlo...

Tešíme sa na Vás , a veríme že s nami zažijete originálny a nezabudnuteľný záver maratónskej sezóny.

Videopozvánka k podujatiu

https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=-le5O3MeKeQ

 

Autor: Luboš Terry Dupkala

 

Diskusia