CST Singletrack MTB maratón Košice - bikepoint.sk

CST Singletrack MTB maratón Košice

vložené 22. 08. 2022 o 10:31

Nekonečná zábava, hravé prírodné traily pre každého ?CST Singletrack MTB maratón Košice sa blíži !

Pozývame Vás na 19.ročník, ktorý sa už tradične uskutoční v stredisku Jahodná pri Košiciach3.septembra 2022.

Podujatie je opäť zaradené do UCI kalendára v kategórii C2, a je finálovým kolom Slovenskéhopohára MTB maratónov.Tento maratón ale rozhodne nie je len pre technicky namakaných profíkov....

Zabaví sa každý kto má len trošku rád pravé MTB a technickejšie jazdenie. Singláče sú upravenéa zaradené do trasy tak aby ich zvládol každý bezpečne a so zábavou.

Účastníkov čakajú známe singletracky na troch tratiach, 20,50 a 75km . Viaceré sú súčasťou ajKošických Cyklotrailov KE.CY ale väčšina je prírodného charakteru vrátane nového trailu Miňonka.Celkovo je na dlhej trati zo 73km až 51km singletrackov a trialov čo dáva tejto trati osobité čaro ajedinečnosť. Faktom je že nič podobné v rámci MTB maratónu na Slovensku ale ani v okolitýchkrajinách nenájdete.

Najlepší si to na trati môžu rozdať aj o horskú prémiu Lajoška a špeciálnou výzvou pre každéhoostáva „Kopec Pravdy“. Tu stačí pre odmenu stanovený úsek vyšlapať v sedle bicykla.


Keď s cyklistikou začínate, nebojte sa vyskúšať napríklad 20 kilometrovú krátku trasu, ktorá jeurčená pre rekreačných jazdcov, e-bikerov a rodiny s deťmi .Zapojte sa aj do súťaže tímov...Na 20 a 50km tratiach je súťaž 4 a viac členných tímov napríklad pre kluby, firmy, partie .Na 75km trase je novinkou súťaž dvojíc v troch kategroiách DUO Elite, DUO Hobby, DUO mix.

Súčasťou podujatia sú aj samostatné detské preteky na zábavnej detskej singletrackovejtrati, zaradené do viacerých seriálov ale aj pre uplných začiatočníkov.


Vďaka partnerom čakajú na víťazov aj štastlivcov v tombole hodnotné ceny. Najlepší dostanufinančné prémie v rámci UCI pravidiel.Máte chuť na pohodový výlet ?


Ostaňte aj na nedeľu a pridajte sa na KECY Singletrack Tour , čo je výlet v menšíchskupinkách zo sprievodcami . Dozviete sa viac o miestnych možnostiach a môžetevyskúšať aj tie traily ktoré sa do trasy maratónu nezmestili.Všetky ďalšie informácie ohľadne podujatia nájdete na webe:https://singletrackmarathon.com/uvod.html

Vidíme sa v Košiciach !

Diskusia