11. etapa TdF 2016, víťaz P. SAGAN - bikepoint.sk

11. etapa TdF 2016, víťaz P. SAGAN

vložené 13. 07. 2016 o 23:18

V dnešnej rovinatej etape so začiatkom v Carcassonne a cieľom v Montpellier sa očakával záverečný hromadný šprint. Jedenásta etapa mala 162. kilometrov a cyklisti museli prejsť cez dve bodované stúpania štvrtej kategórie. Šprintérov čakala jedna rýchlostná prémia.

Na šiestom kilometri sa do úniku vydala dvojica pretekárov, Francúz Arthur Vichot (FDJ) a Austrálčan Leigh Howard (IAM Cycling), ktorý ako prvý zdolali aj obe hodnotené stúpania.

Nervózny pelotón postihlo dnes viacero pádov. Počas celého dňa trápil pelotón silný vietor, ktorý ho viac krát roztrhal na menšie skupiny. PETER SAGAN (Tinkoff) si strážil pozíciu na čele.Na rýchlostnej prémii si slovenský cyklista v zelenom drese pripísal za druhé miesto 17. bodov.

Po 100. kilometroch pelotón dostihol vedúcu dvojicu a pomaly sa šprintéri chystali na očakávaný záverečný hromadný šprint.

To by však vpredu nemohol byť PETER SAGAN, ktorý spolu s tímovým kolegom Maciejom Bodnarom, dvanásť kilometrov pred cieľom, zaútočil. Na útok dvojice Tinkoff zareagovala iba dvojica tímu Sky, Christopher Froome a Geraint Thomas. V úniku tak bol zelený a žltý dres. Štvorica si postupne vytvorila malý náskok, ktorý jej stačil až do cieľa. V šprinte bol podľa predpokladov najrýchlejší slovenský cyklista PETER SAGAN. Druhý skončil Brit Christopher Froome (Team Sky), tretí Poliak Maciej Bodnar (Tinkoff).

PETER SAGAN si na tohtoročnej TdF pripísal druhé etapové víťazstvo, spolu ich má na svojom konte šesť. V bodovacej súťaži dnes navýšil svoj náskok na druhého Marka Cavendisha (Dimension Data for Qhubeka) na komfortných 90 bodov.

Svoj náskok v priebežnom poradí si navýšil aj v dnešnej etape druhý Christopher Froome.

 

 

 

Priebežné poradie po 11. etape:

1. Christopher Froome.....Team Sky.....52:34:37

2. Adama Yatese.....ORICA - BikeExchange.....+ 00:28

3. Daniel Martin.....Etixx - Quick Step.....+ 00:31

10. Roman Kreuziger.....Tinkoff.....+ 01:28

80. PETER SAGAN.....Tinkoff.....+ 1:14:18

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia