4. etapa Tour Down Under 2018 - bikepoint.sk

4. etapa Tour Down Under 2018

vložené 19. 01. 2018 o 09:42

Trinásť kilometrov pred cieľom v dnešnej zvlnenej etape čakalo na cyklistov päť kilometrové stúpanie Norton Summit, po ktorom musel pelotón zdolať ešte päť kilometrov zvlneného terénu a mierny trojkilometrový zjazd do cieľa.

Štvrtá etapa pre vysoké teploty, dosahujúce viac ako 40 stupňov, začala v meste Norwood o hodinu skôr a po 128. kilometroch končila v meste Uraidla.

V úniku sa dnes ukázalo duo domácich pretekárov, ktoré si vypracovalo náskok viac ako osem minút. Prvý cyklista sa vrátil do balíka po získaní bodov v dvoch rýchlostných prémiách, druhého muža v úniku dostihol pelotón osemnásť kilometrov pred cieľom.

V stúpaní dňa sa balík cyklistov zmenšil a viacero cyklistov sa pokúsilo uniknúť, ale vždy neúspešne. V zjazde do cieľa zaútočil aj PETER SAGAN (BORA - hansgrohe), ale ani jeho atak nevyšiel a tak o víťazovi rozhodol špurt. V ňom mal najviac síl slovenský cyklista PETER SAGAN. Druhý skončil Juhoafričan Daryl Impey (Mitchelton - Scott), tretí bol Španiel Luis León Sánchez (Astana Pro Team).

 


PETER SAGAN získal na pretekoch Tour Down Under svoje prvé víťazstvo a posunul sa na čelo priebežného poradia. Slovenský cyklista vedie aj bodovaciu súťaž.

 

 

Priebežné poradie po 4. etape:

1. PETER SAGAN.....BORA - hansgrohe.....14:19:49

2. Daryl Impey.....Mitchelton - Scott.....+0:00:02

3. Jay McCarthy.....BORA - hansgrohe.....+0:00:09

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia