5. kolo Svetového pohára XCO - bikepoint.sk

5. kolo Svetového pohára XCO

vložené 11. 08. 2013 o 20:03

Na tradičnom mieste v kanadskom Mont Saint Anne sa konalo piate kolo Svetového pohára cross country. Organizátori oproti minulým rokom trať skrátili a upravili. Vynechaním úvodného stúpania, korenistej pasáže a ťažkého skalnatého úseku trať zjednodušili. Jeden okruh meral štyri kilometre.

Na štarte piateho kola SP XCO v kategórii muži Elite sa stretlo päťdesiatštyri pretekárov. Vo štvrtom kole z celkových siedmych sa do vedenia dostal francúzsky pretekár Julien Absalon (BMC) ktorý svoj náskok udržal až do cieľa kde sa tešil zo svojho prvého vyhratého závodu v tomto roku. Druhý prišiel do cieľa José Antonio Hermida (Multivan Merida) a tretí Nino Schurter (Scott Swisspower). V priebežnom vedení Svetového pohára XCO zostáva Nino Schurter.

 

Výsledky muži Elite:

1. Julien Absalon.....BMC.....1:28:17 hod.

2. José Antonio Hermida.....Multivan Merida.....+1:04

3. Nino Schurter......Scott Swisspower.....+1:40

 

 

Tridsaťsedem pretekárok sa postavilo na štart v kategórii ženy Elite na ktoré čakalo 6 okruhov. Zo svojho prvého víťazstva vo Svetovom pohári XCO v živote sa tešila 35. ročná česká pretekárka Kateřina Nash (Luna Pro), ktorá žije v Spojených štátoch amerických. Druhá skončila poľská pretekárka Maja Wloszczowska (Giant Pro XC Team). Tretia bola slovinská pretekárka Tanja Zakelj (Unior Tools).

Kateřina Nash pri svojom prvom víťazstve štartovala prvý krát na 29" bicykli. V priebežnom vedení Svetového pohára XCO zostáva slovinská pretekárka Tanja Zakelj.

 

Výsledky ženy Elite:

1. Kateřina Nash.....Luna Pro.....1:30:27 hod.

2. Maja Wloszczowska.....Giant Pro XC Team.....+0:17

3. Tanja Zakelj.....Unior Tools.....+0:24

 

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia