6. etapa TdF 2016, P. SAGAN šiesty - bikepoint.sk

6. etapa TdF 2016, P. SAGAN šiesty

vložené 07. 07. 2016 o 19:30

Dnešná rovinatá etapa mala 190 kilometrov. Šiesta etapa začínala v Arpajon-sur-Cère a končila v Montauban. Pelotón dnes musel prekonať dve horské prémie tretej kategórie a jednu prémiu štvrtej kategórie. Šprintéri bodovali na jednej rýchlostnej prémii. V cieli sa očakával záverečný hromadný šprint.

Na treťom kilometri sa do čela dostala dvojica pretekárov, český pretekár Jan Bárta (Bora-Argon 18) a Japonec Yukia Arashiro (Lampre-Merida), ktorú pelotón pohltil 22 kilometrov pred cieľom. Dvojica tak bola v úniku 165 kilometrov.

Z tretieho víťazstva v tomto roku, sa po očakávanom šprinte, tešil Brit Mark Cavendish (Dimension Data for Qhubeka). Druhý skončil Nemec Marcel Kittel (Etixx - Quick Step), tretí Brit Daniel McLay (Fortuneo - Vital Concept).

Slovenský cyklista PETER SAGAN (Tinkoff) prešiel cieľom na 6. mieste. PETER SAGAN prišiel dnes o zelený dres, do ktorého sa obliekol víťaz dnešnej etapy a v bodovacej súťaži je na treťom mieste.

Mark Cavendish si pripísal 29. etapové víťazstvo na Tour de France a osamostatnil sa na druhom mieste v počte vyhraných etáp na TdF, na tretie miesto odsunul Bernarda Hinaulta. Viac víťazstiev na svojom konte má už len Eddy Merckx (34).

 

 

Priebežné poradie po 6. etape:

1. Greg Van Avermaet.....BMC Racing Team.....30:18:39

2. Julian Alaphillip.....Etixx - Quick Step.....+ 5:11

3. Alejandro Valverde.....Movistar Team.....+ 5:13

74. PETER SAGAN.....Tinkoff.....+23:33

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia