9. etapa Tour de France 170  km - bikepoint.sk

9. etapa Tour de France 170 km

vložené 13. 07. 2014 o 20:02

Dnešná deviata etapa začínala v Gérardmer a po 170 kilometroch končila v Mulhousemerala. Hneď po štarte začala horská etapa stúpaním a pokračovala cez ďalších päť kopcov. Dnešné stúpania boli pomerne dlhé, avšak nie extra strmé.

Na dvadsiatom kilometri sa do vedenia dostala dvojica Tony Martin (Omega Pharma - Quick Step) a Alessandro de Marchi (Cannondale Pro Cycling). Následujúce štyri stúpania si dvojica udržovala náskok pred pelotónom, ktorý mal miestami až osem minút.

Pred vrcholom posledného stúpania prvej kategórie Nemec Tony Martin zaútočil a zvyšných 60 kilometrov išiel do cieľa sám. Druhý prešiel cieľom Švajčiar Fabian Cancellara (Trek Factory Racing), tretí bol Belgičan Greg Van Avermaet (BMC Racing Team), obaja so stratou 2:45 min.

PETER VELITS (BMC Racing Team) dnes v etape ktorá bola hore - dole skončil na 58. mieste so stratou 7:46 min, PETER SAGAN (Cannondale Pro Cycling) došiel na 109. mieste so stratou 8:06 min.

Do žltého dresu sa po dnešnej etape prekvapivo obliekol domáci pretekár Tony Gallopin (Lotto Belisol Team). Francúzsky pretekár sa do žltého dresu obliekol po troch rokoch. Astana Pro Team sa pravdepodobne žltého dresu vzdala plánovane, aby si pretekári mohli oddýchnuť od jeho bránenia.

Trojnásobný majster Sveta v časovke Tony Martin sa dostal do vedenia vrchárskej súťaže a zajtra bude mať na sebe bodkovaný dres.

PETER SAGAN dnes nebodoval.

 

 

Priebežné poradie po 9. etape:

1. Tony Gallopin.....Lotto Belisol Team.....38h 04' 38''

2. Vincenzo Nibali.....Astana Pro Team.....+ 01' 34''

3. Tiago Machado.....Team NetApp - Endura.....+ 02' 40''

36. PETER VELITS.....BMC Racing Team.....+ 18' 40''

39. PETER SAGAN.....Cannondale Pro Cycling.....+ 20' 11''

 

 

Bodovacia súťaž (zelený dres):

1. PETER SAGAN.....Cannondale Pro Cycling.....267 bodov

2. Bryan Coquard.....Team Europcar.....156 bodov

3. Marcel Kittel.....Team Giant - Shimano.....146 bodov

 

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia