9. etapa Tour de France 2019 - bikepoint.sk

9. etapa Tour de France 2019

vložené 14. 07. 2019 o 19:12

V deň najväčšieho francúzskeho štátneho sviatku Dobytia Bastily čakali na cyklistov tri hodnotené stúpania a viacero nehodnotených stúpaní. Vrchol posledného hodnoteného stúpania sa nachádzal necelých trinásť kilometrov pred cieľom. Deviata etapa začínala v Saint-Etienne a končila v Brioude, v rodnom meste Romaina Bardeta, cyklistu tímu Ag2r La Mondiale. Kopcovitá etapa mala 170 kilometrov.

Z víťazstva sa dnes opäť tešil cyklista z úniku.

Do úniku sa dnes dostala na 15. kilometri pätnástka cyklistov, ktorá si na pelotón vypracovala až 10 minútový náskok. Z vedúcej skupiny sa viacero cyklistov pokúsilo o únik, ale až na poslednom stúpaní dňa sa do čela dostala dvojica cyklistov, ktorá bojovala o etapové víťazstvo. Najviac síl mal napokon v špurte Juhoafričan Daryl Impey (Mitchelton - Scott). Druhý skončil Belgičan Tiesj Benoot (Lotto Soudal). Tretí prešiel cieľom so stratou 10. sekúnd Slovinec Jan Tratnik (Bahrain Merida Pro Team).

Slovenský cyklista PETER SAGAN (BORA - hansgrohe), šetril sily na zajtrajšiu etapu. V deviatej etape obsadil 171. miesto so stratou 21:22 minút.

Tridsaťštyri ročný Daryl Impey získal svoje prvé etapové víťazstvo na Tour de France pri siedmej účasti a po víťazstve Roberta Huntera druhé víťazstvo pre juhoafrického cyklistu.

Priebežným lídrom zostal Francúz Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step), PETER SAGAN vlastní zelený dres pre lídra bodovacej súťaže.

 

 

Priebežné poradie po 9. etape:

1. Julian Alaphilippe.....Deceuninck - Quick-Step.....38:37:36

2. Giulio Ciccone.....Trek - Segafredo.....+0:00:23

3. Thibaut Pinot.....Groupama - FDJ.....+0:00:53

49. PETER SAGAN.....BORA - hansgrohe.....+0:25:04

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia