Arctic Race of Norway 8. - 11. augusta 2013 - bikepoint.sk

Arctic Race of Norway 8. - 11. augusta 2013

vložené 06. 08. 2013 o 17:00

Francúzska spoločnosť Amaury Sport Organisation (A.S.O.), organizátor pretekov Tour de France, KRITÉRIUM DU DAUPHINÉ, PARÍŽ - ROUBAIX, PARÍŽ-NICE pripravila najsevernejší medzinárodný cyklistický pretek v histórii Arctic Race of Norway.

Prvý ročník štvoretapového Nórskeho závodu začína v meste Bodø 8. augusta a končí 11. augusta v meste Harstad. Prvá etapa meria 192,5 kilometra so štartom aj cieľom v meste Bodø. Odtiaľ sa pretekári premiestnia lietadlom na štart druhej etapy do mesta Svolvaer ktorá meria 156,5 kilometra kde etapa končí a začína aj tretia etapa. Tretia etapa meria 201,5 kilometra s cieľom v meste Stokmarknes. Záverečná štvrtá etapa začína v meste Sortland a končí v meste Harstad s dĺžkou 155 kilometrov. Prvá etapa je kopcovitá, zvyšné tri su rovinaté.

Na pretekárov z piatich WorldTour tímov - BMC, Vacansoleil-DCM, Kaťuša, Belkin a Argos – Shimano, sedem profesionálnych tímov - NetApp-Endura, Cofidis, Europcar, Accent Jobs-Wanty, Champion System, Crelan-Euphony a Topsport Vlaanderen a osem kontinentálnych tímov (BigMat-Auber 93, Froy-Bianchi, Joker Merida, Oneco, Oster Hus-Ridley, People4You, Plussbank a Ringeriks-Kraft Look čaká spolu 705,5 kilometra ktoré vedú po samom severe Nórska na jednom z najkrajších miest na svete.

Pre vedúceho pretekára je pripravený modrý dres s oranžovým vodorovným pruhom, pre najlepšieho mladého pretekára je pripravený biely dres, vedúci pretekár bodovacej súťaže bude obliekať zelený dres a najlepší vrchár dres červený.

Tento zaujímavý závod s krásnou prírodou môžete sledovať v týchto tropických teplotách v priamom prenose na stanici Eurosport.

 

 

 

Autor: Milan Majtán

 

Diskusia