Cancellara novým lídrom rebríčku WorldTour - bikepoint.sk

Cancellara novým lídrom rebríčku WorldTour

vložené 08. 04. 2013 o 22:56

Švajčiarsky cyklista Fabian Cancellara zakončil jarnú sériu klasík vzácnym víťazstvom Tour of Flanders spolu s triumfom na klasike Paríž-Roubaix a prepracoval sa tak na vrchol rebríčka UCI WorldTour.

Cancellara si oboma víťazstvami pripísal na svoje konto po sto bodoch a navyše aj mohol získať pocit satisfakcie, pretože vďaka triumfom na kockovej dlažbu predbehol v priebežnom hodnotení Petra Sagana. Slovenský jazdec sa prepadol na druhé miesto a na Cancellaru teraz stráca 39 bodov.

Celkové víťazstvo na posledných pretekoch Vuelta Ciclista al Pais Vasco, pre ktoré si prišiel talentovaný Kolumbijčan Nairo Quintana (Movistar), posunuli ich víťaza na priebežné štvrté miesto. So ziskom 182 bodov stráca Quintana na tretieho Ritchie Porteho (200) iba 18 bodov. Joaquim Rodriguez—minuloročný víťaz rebríčka UCI WorldTour—obsadzuje momentálne štvrtú priečku so 144-timi bodmi.

Správy o cyklistike takisto poukazujú na vedenie Sky v hodnotení tímov. Britský celok si bol schopný udržať prvenstvo len vďaka dobrým výsledkom na etapových pretekoch. Na jarných klasikách sa mu totiž príliš nedarilo. Na druhej strane, Cancellarov úspech posunul jeho tím RadioShack-Leopard na druhé miesto hneď za Sky.

Po skončení „dlažbových“ klasík si väčšina ich zúčastnených jazdcov berie krátku pauzu, a preto sa dá predpokladať, že tí etapoví si na nasledujúcich ardenských klasikách výrazne polepšia.Prestávku si ale neberie Peter Sagan, ktorý účasťou na pretekoch Amstel Gold môže znovuzískať svoje prvenstvo. Niet pochýb, že na jeho snahy poputujú početné športové tipy fanúšikov.

 

Autor: Juraj Mička

Zdroj: cyclignews.com, uci.ch

Diskusia