Cyklistické novinky z konca novembra - bikepoint.sk

Cyklistické novinky z konca novembra

vložené 20. 11. 2015 o 09:53

O novinky zo sveta cyklistiky nie je núdza ani po konci sezóny 2015. Väčšina jazdcov už uzavrela uplynulý ročník a pomaly sa začína pripravovať na ten ďalší. Poďme sa teda pozrieť, čo nového sa odohralo tento týždeň.

Orica GreenEdge a Orica-Ais sa pripravujú na kemp

Tímy Orica GreenEdge a Orica-Ais sa počas nadchádzajúceho víkendu stretnú na tímovom kempe v austrálskej Victorii. Na jazdcov čaká nedeľná jazda v prostredí vinohradu. Trať dokopy pokryje dĺžku zhruba 200km a počas jej trvania budú mať jazdci možnosť užiť si pekné prostredie a porozprávať sa o vyhliadkach na budúcu sezónu.

Prduhomme a Verity obdržali čestné doktorandské diplomy

Riaditeľ pretekov Tour de France, Chris Prudhomme, a CEO agentúry Welcome to Yorkshire, Sir Gary Verity, v utorok obdržali čestné doktorandské diplomy z univerzity York St John University. Škola si tak chcela uctiť dvojicu za ich zásluhy v oblasti propagovania Yorkshiru počas Tour de France a rovnako aj šírenie cyklistiky v kraji. Prudhommovi bolo navyše udelené špeciálne uznanie za jeho dlhodobé prispievanie do celosvetovej cyklistiky a rastu tohto športu na území Veľkej Británie.

Zdroj: www.yorkshireeveningpost.co.uk

Anglický kraj Yorkshire sa stal hostiteľom Grand Depart Tour de France v roku 2014. Úspech hosťovania bol fenomenálny a podpísal sa okrem iného na vzniku trojdenných pretekov Tour de Yorkshire. Spolu so vznikom pretekov sa takisto zvýšil aj rozmach cyklistiky v celom Yorkshire.

Tímový kemp tímu Bardiani-CSF

Sedemnásť jazdcov z tímu Bardiani-CSF sa začiatkom decembra stretáva v talianskom rezorte v meste Fuiggi. Nejedná sa však o dovolenku ale o štvordenné sústredenie. Počas neho jazdci absolvujú technické stretnutia, lekársku prehliadku, stretnutia so sponzormi, fotografovanie a iné tím-buildingové aktivity.

Prvé sústredenie je podľa tímového manažéra kľúčové pre pokladanie základov na ďalšiu úspešnú sezónu. Tím má pred sebou úlohu naplánovať 10 nasledujúcich mesiacov a začne tak, že sa pozrie na svoje aktuálne výsledky a následne určí kam by sa chcel dostať v budúcnosti. Pokojné miesto akým je Fuiggi v Taliansku bude pre ten účel viac ako ideálne.

Doktor Ferrari čelí súdu

Zdroj: velonews.competitor.com

Taliansky doktor Michelle Ferrari je v oblasti športového podvádzania známa firma a jeho aféra ohľadom dopingu v športe sa nie a nie skončiť. Ferrari sa najnovšie postaví pred súd kvôli pomáhaniu duatlonistovi Danielovi Taschlerovi dopovať.

Situácia sa mala údajne odohrať počas sezóny 2010-2011 a zakázaná látka bola EPO. Ferrari dostal celoživotný zákaz hneď od dvoch autorít - americkej antidopingovej agentúry USADA (2012) a takisto aj talianskej cyklistickej federácie (2002). Niekoľko atlétov sa však stále zaplietlo s doktorom a okrem neho teraz čelí súdu aj samotný duatlonista Taschler.

 

Autor: Juraj Mička

Diskusia